Volkswagen Polo: 1.9 sdi vast in de 5e versnelling

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 sdi

Na mijn vorige startprobleem nu een nieuwe:
De versnellingsbak zit vast in de vijf en komt er niet uit. Na een stuk snelweg (100 km) bij een afrit aangekomen en het ding zit muurvast.

-Olie heb ik afgetapt van de bak en er kwam maar een kleine liter uit.
-deksel van de zijkant van de bak gehaald maar zie niet echt rare dingen. de schakelvork kan ik heel iets bewegen.

iemand suggestie's?

Carlo29

Geplaatst door Carlo29 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Nu je de bak toch open hebt ,even met een hefboom de 5e versnellinggaffel op zijn vrijloopplaats drukken. Staat de pook ook in 5 of zit het tandwiel ook al vast gelast ??? Succes.

audia4 (0) PRO, 13 jaar geleden

schakelwals zit meestal vast, gewoon droog. wil nog wel eens corrosie ook in zitten.

remedie: bak in vrij schakelen, desnoods met geweld.... dan de schakelwals demonteren via ht zeskantdeksel aan de zijkant (past een goedkope blikken bougiesleutel in) en het geval schoon en gangbaar maken en invetten.

Arreteerkogels eerst demonteren en ook even nalopen.

als je de bak niet meer in vrij kunt krijgen is hij in principe als verloren te beschouwen, hij is zonder gekend geweld en dus breuk van bepaalde delen niet meer te demonteren.

Carlo29 (0), 13 jaar geleden

Na het loswrikken (met 2 breekijzers) van de schakelvork van de vijfde versnelling en met nieuwe olie erin en een nieuwe keerring van de schakelas rijdt en schakelt hij nog steeds goed tot mijn verbazing. bedankt voor alle reactie's!

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Carlo bedankt voor dit nieuws! Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.