Volkswagen Golf IV: abs asr lampjes branden soms

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi 85 kw

Beste forum lezers.

Ik heb sinds 1 1/2week een golf 4 TDI gekocht.
Nu heb ik het volgende probleem. De lampjes van abs en asr gaan branden als ik het contact even uit zet dan gaan ze weer weg, maar ze gaan ook snel weer aan.
Ik heb gelijk de golf uitgelezen en heb de volgende melding:

VAG-COM Version: Release 311.2-N

Control Module Part Number: 1J0 907 379 AF
Component and/or Version: ASR 20 IE CAN 0001
Software Coding: 13404
Work Shop Code: WSC 01317
1 Fault Found:
01276 - ABS Hydraulic Pump (V64)
16-10 - Signal Outside Specifications - Intermittent

Ik ben gelijk gaan zoeken op het net en kwam al snel wat van deze klachten tegen.

Het geen dat op gerritspreek staat heb ik ook al gelezen
http://www.gerritspeek.nl/vag-com_dtc-01...

Ik heb de stekkers,zekeringen en de aarde van de accu al gechecked en zag er nog als nieuw uit toch alles nog met contact reiniger ingespoten. wat ik me afvroeg is of het door de sneeuw zou kunnen komen dat het tussen de sensors zit ofzo en zonder in vagcom een fout over de sensors te krijgen dit toch het probleem veroorzaakt. ook wou ik het relais vervangen ik heb een lijstje gevonden.

76 443 927 826 Dubbelrelais (ABS)
78 357 927 843 A ABS, hydraulische pomp
79 191 927 841 ABS, regelapparaat

nummer 76 zegt me niet veel ik was vanplan 78 te vervangen en dan weer eens te kijken.
als de lampjes niet aan zijn dan werkt me abs wel gewoon dus dan ga ik ervan uit dat de abs hyd pomp het gewoon doet. alleen zou dan alsnog de module die erop zit kapot kunnen zijn?

nou ik hoop dat iemand me nog wat handige tips of iets kan geven.
ik ga als ik weer thuis ben nog even de abs sensoren met remmenreiniger schoon maken en wil dan ook gelijk voor dat relais kijken.

ik weet niet of het ermee temaken kan hebben maar de vorige eigenaar heeft er nieuwe remschijven voor op laten zetten en er zit een nieuwe accu in.

heb er zelf winterbanden op gezet.
grt riek

riek

Geplaatst door riek (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Weet je zeker dat de zekeringkast bovenop de accu niet ingebrand is en dat de metalen platte zekeringen echt heel zijn?

riek (0), 13 jaar geleden

ik heb zojuist voor de zekerheid 3 nieuwe zekeringen gekocht en erin gezet ook de kleine zekering van abs vernieuwd maar waar ik al bang voor was geen verschil.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Dan wordt het toch meten en als je gewoon 12 volt meet bellast (dus met aangesloten stekker) over alle voedingen en massa's dan blijft eigenlijk alleen abs regelaparaat over.

riek (0), 13 jaar geleden

Nou ik denk dat het probleem is opgelost.
Ik heb het vermoeden dat de abs ring vol met sneeuw zat en dat is vast gevroren want ik heb sinds het niet heel hard meer vriest en me auto sneeuw vrij is nergens meer last van dus voor zover ik het kan zien probleem opgelost bedankt voor het meedenken ricky. (gelukkig nog 1 iemand)

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Ok,ik hoop het voor je maar toch denk ik (hoe lullig het ook klinkt) dat deze storing terug gaat komen, gezien je storingscode is het een probleem met de abs unit of de voeding hiervan en als je storing hebt op de sensoren dan heb je vaak een andere storing,maar als hij het nu goed doet dan lekker zo laten en aankijken.

riek (0), 13 jaar geleden

ja ik hoop het ook hehe nog bedankt voor het meedenken

riek (0), 12 jaar geleden

Na 1 jaar geen lampjes zijn ze weer terug gekomen. na 1 week met lampjes en het bestellen van 2 nieuwe abs sensoren dacht ik laat ik eens kijken hoe de oude abs sensoren eruit zien. deze waren aardig vies, na het schoonmaken met een doek zijn de lampjes niet meer aan geweest. dus voor mensen die misschien het zelfde hebben , zou dit de oplossing wel eens kunnen zijn. mvg riek

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.