Volkswagen Passat: ABS storing....?

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDI 140 PK BMP motor

Hallo,

Ik heb een Passat 3C uit 2006, 143.000 km, 2.0 TDI 140 pk met BMP motor. Ongeveer 1 1/2 jaar geleden had ik voor het eerst dat zo'n beetje alle lampjes (wat maar met de remmerij te maken had) gingen branden. Laten uitlezen bij de VW-dealer in Dld. Resultaat: storing ABS sporadisch.
Afgelopen augustus weer het zelfde. ESP en ABS werkten niet meer, cruise-control deed het niet meer, gloeispiraal knippert enz. Weer laten uitlezen. Resultaat: storing niet te resetten, alle 4 de wiel sensoren stuk. Volgens de man van de garage kwam dit eigenlijk nooit voor en was 99% zeker de ABS-pomp stuk. De lampjes gingen echter vanzelf weer uit en dat ging ruim 3 maand goed tot een week geleden.
Weer het zelfde, er knippert/brand en piept vanalles. Een week lang mee door gereden en gedurende de week ging het stuurtje branden, ging de brandstofmeter en eigen leven leiden en viel de snelheidsmeter af en toe uit. Toen heb ik besloten dat de ABS-pomp er maar uit moest om te laten repareren. Eenmaal bij de bevriende garage aangekomen..................alle lampjes weer uit alsof er niets aan de hand was. Toch de ABS pomp uitgebouwd en opgestuurt(ACtronics). Komt er een bericht terug dat ze geen fouten hebben kunnen vinden in de ABS-unit maar ook niet 100% kunnen garanderen dat ie goed is.

Heeft er iemand een idee of tips hoe ik hier mee aan moet?

Alvast bedankt voor eventuele reacties.

Gr. Wim

appe1300

Geplaatst door appe1300 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Jan227 (5) PRO, 12 jaar geleden

Hallo, dat is het lastige met electronica, als een storing zich sporadisch voordoet. Bij een test zal deze dan niet altijd duidelijke defekten tonen. Wat je sowieso kunt doen is de voedingen volgens stroomloopschema controleren (spanning en massa voorzieningen). Maar het zou heel goed kunnen dat het in de ECU van de ABS zit, dan blijft vervangen door een andere unit alleen over als optie. Groet Jan227.

appe1300 (0), 12 jaar geleden

[quote=appe1300]Een week lang mee door gereden en gedurende de week ging het stuurtje branden, ging de brandstofmeter en eigen leven leiden en viel de snelheidsmeter af en toe uit.[/quote]
Zijn deze klachten ook terug te voeren naar de ECU van de ABS?

Gr. Wim

Jan227 (5) PRO, 12 jaar geleden

Hallo, de snelheidsmeter krijgt zijn info vanaf de ABS. De overige storingen kunnen samenhangen met de ABS (defekte electronica geeft soms de meest vreemde storingen) , maar het hoeft niet per se. Groet Jan227

appe1300 (0), 12 jaar geleden

Ben nu aan het zoeken naar een ABS pomp/module. Er zou in mijn passat een 3C061109A zitten. Op verschillende sites kom ik als vervanging een ander nummer tegen nl. 3C0614095Q. Ook kom ik het zelfde nummer tegen maar dan met een P of een S op het eind. Waar staat de Q P of S voor ? Kunnen deze allemaal gebruikt worden ?

Kan iemand mij daarin helpen ?

M.vr.gr. Wim

Jan227 (5) PRO, 12 jaar geleden

Hallo, de meest betrouwbare manier is het uit laten zoeken op ETKA (vw onderdelen programma) bij de dealer aan de hand van kenteken of chassinummer. Er zijn diverse verschillende versies verkrijgbaar, welke uiterlijk er allemaal het zelfde uitzien. Het verschil zit 'm in zaken als bv motorcode/type versn bak, wel/geen ESP, differentieel sper/ 4 motion , type onderstel etc.

Ook kan de dealer voor je uitzoeken, welke onderdeelnummers voor deze ECU ook te bebruiken zijn.

Groet Jan227

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.