Volkswagen CRAFTER: Abs storing

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CKT, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 80

ABS ring ook heel?

Dominique85

Geplaatst door Dominique85 PRO , lid sinds 4 jaar geleden

7 Reacties

Dominique85 PRO, 4 jaar geleden

Beste mede forumgebruikers,

Ik heb hier in de werkplaats van ons transportbedrijf een vw crafter staan met een abs storing.
Het abs esp en asr lampje branden.
Na uitlezen geeft de sensor rv aan dat de auto 511 km per uur rijd. De overige 3 sensoren staan gewoon op 0.
Sensor vervangen probleem blijft.
Aansluiting sensor schoongemaakt en ingespoten met contact spray probleem blijft.
Aansluiting naar abs computer schoongemaakt en ingespoten probleem blijft.
Bedrading nagelopen van sensor naar computer geen zichtbare schades of breuken kunnen ontdekken.
Wie kan mij hier verder mee helpen?

Mvg Dominique

Dominique85 PRO, 4 jaar geleden

De ring zit als het goed is verwerkt in het wiel lager bij deze auto voor zo ver ik van buitenaf kan zien is deze heel.

ricky PRO, 4 jaar geleden

Maar als je hem stilstaand uitleest in de meetwaardeblokken dan geeft hij 511 km/h aan? Zo ja dan of bedrading stuk of regelapparaat van abs stuk. Zou als eerste gaan beginnen met de bedrading door te meten.

Dominique85 PRO, 4 jaar geleden

Dit geeft hij aan bij het uitlezen. Voertuig staat idd stil.
Abs sensor is vervangen maar geeft nog altijd dezelfde waardes aan.
Bekabeling heb ik zover nagelopen en niets raars gevonden. Probleem is echter dat ik nergens een schema kan vinden van de regel eenheid dus weet daar niet welke draden van de betreffende sensor zijn.

rick wiggers PRO, 3 maanden geleden

Hoi Dominique85,

Deze melding is van een tijd terug. Ik heb op dit moment exact dezelfde klacht bij een crafter.
Weet je nog wat de oplossing was voor dit probleem?

M.v.g. Rick

Beste antwoord, geplaatst door Dominique85 PRO, 3 maanden geleden

Hoi Rick, in mijn geval bleek de abs sensor die ik geplaatst had toch niet goed te werken. Was een immitatie sensor. Vervangen voor een originele en probleem was opgelost. Hopelijk kun je er iets mee. Succes!

rick wiggers PRO, 3 maanden geleden

Hoi Dominique85,

Bedankt voor je snelle reactie vorige week!

Het probleem is inmiddels opgelost, het bleek toch de abs-ring in het wiellager te zijn.
Ik ging hiermee zelf de mist in omdat de fout ook bij contact aan en motor uit direct terug kwam.
Ik zou verwachten dat als het in de abs-ring zou zitten deze eerst zal moeten rijden voordat de auto ziet dat hij geen signaal ontvangt.
Het tegendeel bleek waar te zijn.

Mvg. Rick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 25 of stel zelf een nieuwe vraag.