Volkswagen Caddy: afstellen schakelmechanisme

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: BLS

Hallo,

ik heb mijn koppeling vervangen VW Caddy 1.9TDI BLS motor,
kan iemand mij tips geven ivm het afstellen van het schakelmechanisme op de boite, ik heb geen mal, het is voor die ene kabel goed af te stellen, die je kunt verschuiven, ik krijg niet alle versnellingen even vlot geschakeld
bedankt alvast

jdd

Geplaatst door jdd (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Normaal hoef je niks af te stellen na het vervangen van de koppeling omdat je de kabel alleen van de hevel af hoeft te trekken, niet de kabel zelf (afstel gedeelte) te ontkoppelen.

Als goed is heb je onder de pook hoes een oogje zitten en een gat daaronder.

-Beide kabels unlocken
-De schakeltoren iets omlaag drukken en tegelijk dat haakje zijkant van de toren draaien en indrukken totdat je dat haakje naar binnen kan drukken, de schakeltoren staat nu ge-locked.
-Dan ijzer pennetje of boortje in de juiste maat van dat oogje in dat oogje drukken en zover tot in dat gaatje daar onder zodat de pook ook vast staat.
-Dan de kabels weer locken/borgen/vastzetten.
-Haakje schakeltoren weer eruit trekken en boortje uit de pook halen en dan klaar.

jdd (0), 8 jaar geleden

Bedankt voor de duidelijke uitleg!
Ik heb vandaag de oorzaak gevonden, een verkeerde koppelingset meegekregen uit de winkel, zelfs als je het massa vliegwiel meeneemt om de koppelingset te bestellen, omdat ik wist dat er 2 verschillende sets bestaan, dan heb je nog dubbel werk en de uren ergernis. Nu lukte de afstelling direct!
Bedankt, heel leuk en nuttig forum.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.