Volkswagen Golf IV: Auto start met regelmaat zeer slecht+vraag over lambdasonde

Bouwjaar: 1999

Ik heb al menigmaal mn probleem omschreven en al vele tips gehad maar jammer genoeg blijft het probleem bestaan en word t erger.

Als ik mijn auto na ongeveer een uur a 2uur weer wil starten gaat dit vaak moeilijk zeer moeilijk. Als hij dan eenmaal loopt rijdt hij erg schokkerig en houd hij in. De laatste dagen krijg ik hem steeds moeilijker gestart en ben er na wat zoekwerk achtergekomen dat ALS het de voorverwarming van de lambdasonde zou zijn deze achter zekering 43 zit. ik heb deze getrokken, en mn auto starte in 1x,contact af,zekering terug,en hij starte weer goed.Wanneer schakelt deze voorverwarming in!?Altijd of bij afgave van een bepaalde sensor!?

ik heb ook nog steeds last van een storing aan mn gasklephuis
00533 - Idle Speed Regulation
19-10 - Lower Limit - Intermittent
gasklephuis schoongemaakt en teruggezet in de basisstand, toch komt deze storing meteen na het starten weer.Misschien heeft het iets met elkaar van doen. Mn auto houd anders nooit in en rijd prima maar slecht starten = slecht rijden !

Reeds geprobeerd:
Stekker luchtmassameter los
Stekker stuurbekrachtiging los
Temperatuur-sensor koelvloeistof vervangen

Volgende stappen:
lambdasonde + verwarming meten
standen gasklephuis controleren

Bij voorbaat dank voor alle hulp.

Golf IV,1999,AKL,1.6SR 16V

gr. Joost

JoostD

Geplaatst door JoostD (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

gert nijhuis (0) PRO, 19 jaar geleden

akl! gefeliciteerd je probleem zo te horen is het motorregelapp het probleem. liggen bij ons op het werk op voorraad voor een akl. dus komt veel vaker voor. ff langs de dealer en je weet war meer.zijn bij ons al veel onderdelen vervangen voor soort gelijke problemen maar kwamen steeds weer op een motorregelapp uit dusssssssssssss.
succes gert

JoostD (0), 19 jaar geleden

wa kost zoiets? ik heb terwijl ik deze storing had m uitgelezen en kwam op:
00513 - Engine Speed Sensor (G28)
03-00 - No Signal
Ik ga binnenkort de sensor even nameten...
gr.Joost

gert nijhuis (0) PRO, 19 jaar geleden

regelapp nieuw niet te betalen maar heb laatst een van de sloop gehaald en was 225,= kwijt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.