Volkswagen Golf: Auto start niet

Bouwjaar: 1994

Ik heb een Volkswagen Golf III uit 1994, het is een 1.8i 66 kW. Bij het starten doet de startmotor het, de bougies vonken en de benzinepomp doet het ook, maar toch wil de auto niet starten. Wanneer ik de slang naar de luchtfilter loshaal en deze aan beide kanten inspuit met reinigingsvloeistof, doet de auto het weer. Staat de auto een tijdje stil dan moet dit ritueel weer opnieuw worden herhaald om de auto aan het lopen te krijgen. Zit er in deze slang een sensor die de benzinetoevoer aanstuurt waardoor de auto geen benzine krijgt?? Ik ben bij een garage geweest maar daar hebben ze het alleen gereinigd, dit is niet de oplossing. Ik hoop op een zo spoedig mogelijke reactie.
B.v.d.
Vriendelijke groet,
Eelco

Eelco2631

Geplaatst door Eelco2631 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

chaan (0) PRO, 18 jaar geleden

Is de computer uitgeleze? En zo ja, waren er foutcodes aanwezig?
Denk eerder aan een watertemperatuursensor die een verkeerde waarde aangeeft.

Eelco2631 (0), 18 jaar geleden

De computer is nog niet uitgelezen, volgens monteur niet nodig omdat hij denkt dat het een mechanisch probleem is. Ben er vanavond me bezig geweest en na lang proberen en kijken blijkt het gedeelte waar de caborateur in zit, het gedeelte op het blok als het ware gescheurd te zijn. Hierdoor "pakt" de motor tijdens het starten veel valse lucht en slaat dus niet aan. Door de ontsteking te helpen met een ontvlambare substantie slaat de motor aan en wordt het gescheurde gedeelte vacuum getrokken en blijft de auto lopen. Dus denk dat het probleem opgelost is. In ieder geval bedankt voor de reactie.
M.v.g. Eelco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.