Volkswagen Transporter: Automaatbak schokt naar laatste versnelling

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: APL

Ik snap er niets van maar ik heb gisteren een topic hierover geopend maar kan hem nergens meer vinden.
Ik zal wel een foutje gemaakt hebben dus probeer ik het dus maar opnieuw

Ik heb mijn automaatbak op 19 oktober laten reviseren en na ±150km rijden naar huis begon die te bonken naar de laatste versnelling.
Gelijk gebeld naar het bedrijf en ik kon langs komen maar er zat een foutcode in de motor en die moest eerst verholpen worden zodat die weg was.
De auto heb ik toen naar mijn garage gebracht en die hebben de foutcode verwijderd en de storing verholpen
Op woensdag 3 november terug naar het revisiebedrijf en op 4 november kon ik hem ophalen met de mededeling dat de bak computer gereset was naar basis maar de storing stond er nog (lees weer) in.
Vanuit het revisie bedrijf is de auto direct naar mijn garage bedrijf gereden, hij liep en schakelde goed, en daar bleek inderdaad dat de foutcode er nog steeds in stond. Deze is weer verwijderd maar kwam terug.
Alles weer nagekeken en toen bleek dat ik een slang was vergeten aan te sluiten omdat ik zelf de montage heb gedaan van de LMM en gasklephuis met de slang die er tussen zit. Aan die slang zit nog een slang die van het motorblok af komt, volgens mij de onderdrukslang.
Nadat dit opnieuw in elkaar gezet was en de foutcode verwijderd was kwam de code niet meer terug.
Er is ±20km proef mee gereden.
Toen weer naar huis gereden en met VagCom 3.11 weer gecontroleerd en er zijn geen foutcodes gevonden.
Afgelopen woensdag ben ik naar Bussum gereden, een afstand van 35km en op de terugweg na zo´n 15km begon die weer te schokken naar de laatste versnelling
Ik zie en hoor dat die even in zijn vrij komt en dan direct met een lichte schok naar de laatste versnelling overschakelt.
Ik ben bang dat dit het begin is van erger worden en ik wil er nu even niet meer mee rijden tot ik weet wat de oorzaak is.
Vreemde is dat die na de revisie dit ook begon te doen na zo´n 150km en nu weer.
Er worden nog steeds geen foutcodes gevonden en de temperatuur van de automaatbak olie wordt 89°

Kan iemand mij raad geven ?

gsm3844

Geplaatst door gsm3844 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

gsm3844 (0), 13 jaar geleden

Niemand die er iets over kan vertellen of adviseren ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.