Volkswagen Passat: awd syncro 4x4 torsendifferentieel

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9tdi afn syncro

hallo allemaal

Ik heb nu op mijn passat variant 1.9 tdi syncro 225/45R17 nieuw gekochte bridgestone banden liggen omdat er bij de aanschaf allerlei verschillende 195/65R15 banden op zaten. Nu heb ik een gebruikt setje winterbanden liggen die ik op de 15inch velgen wil leggen. Wie weet of deze ook op de auto kunnen ivm rolomtrek omdat het 2 verschillende merken zijn voor en achter(wel allebei 4 a 5 mm). ik heb eens gehoord dat hier het tussendifferentieel kapot van kan gaan.
De versnellingsbak die erop zat is al vervangen door een andere nadat de 225/45r17 erop is gezet. Deze bak had de lagers in het voorwieldifferentieel kapot waardoor de kilometerteller telkens niet werkte omdat de magneetring in de bak na 2 keer vervangen weer kapot was. Met de 4x4 had de oude bak geen problemen.
Er zal misschien wel een bepaalde tolerantie in zitten in de rolomtrek van voor en achter.

gr gerald

gerald gt

Geplaatst door gerald gt (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 12 jaar geleden

Bij een 4x4 banden monteren van hetzelfde type, en met dezelfde profieldiepte. voor en achter regelmatig omwisselen om slijtageverschil te voorkomen.

teveel rolomtrekverschil betekend dat de boel gaat wringen en je dus iets gaat stuk draaien wat meestal een veelvoud kost van een setje splinternieuwe banden.

gerald gt (0), 12 jaar geleden

bedankt voor je reactie
een veelvoud van een setje nieuwe banden klinkt als duur en veel werk.
dus ik volg je advies en laat de 17inch er wel op liggen.

winter komt toch niet meer denk ik.

gr gerald

audia4 (0) PRO, 12 jaar geleden

het is toch net herfst geworden??? die winter komt in mei :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.