Volkswagen Passat: bekleding achterklep verwijderen

Bouwjaar: 1998

1) Simpele vraag wellicht: hoe verwijder ik de bekleding van de achterklep van m'n Passat Variant? Naast de 2 schroeven in de handgrepen en een serie snapsluitingen blijft de bekleding vastzitten op de de raamlijst, ook als ik de daar aanwezige 2 schroeven losmaak.
2) Na hevige regenval zit er flink wat water in m'n achterklep. Zijn er soms forumleden die dit ook wel eens aan de hand gehad hebben? Lekkage w.s. niet via raamrubber.
3) M'n achterportierslot kan alleen 'handmatig' geopend worden. Als ik de auto centraal vergrendel vanaf het bestuurdersportier functioneert alles normaal. Enig idee wat hier kapot kan zijn?

Nico8133

Geplaatst door Nico8133 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

knoek (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo

1. als je de schroeven hebt verwijderd is het een kwestie van hard trekken.

2 gaat het om een variant of een hb? kan in principe maar langs 2 plekken lekker lang het raam die gekitt zit. of langs het rubber van je klep.
3. zo te horen is je sloteenheid van je achterklep defect.

gr

Nico8133 (0), 18 jaar geleden

Hallo Knoek,
Bedankt voor je reaktie. Ik heb dus al heel hard getrokken, maar tot nog toe zonder resultaat...Gewoon nog harder trekken??
2) Het gaat om een variant, en lekken kan m.i. ook via de handgreep, het vw-logo, het slot, etc.
3) Het slot kan ik pas beoordelen als die @#$% bekleding eraf is..
Gr. Nico

Santa (0), 18 jaar geleden

Nico, heb je de ontwateringsgaten (indien aanwezig) van de achterklep al gecheckt of deze niet dicht zitten met troep? Voorzichtig met een dun stokje/staaldraadje doorprikken.
Wees voorzichtig met het trekken aan de bekleding. In het meest gunstige geval breken de clips doormidden. Die zijn te verkrijgen bij de dealer en simpel weer te vervangen. Als je pech hebt breken de bevestigingspuntjes van het paneel af. Is ook wel te repareren met 10 sec. lijm o.i.d., maar voorkomen is beter dan plakken... Ik ken de constructie van d achterklep van de Variant niet, maar bij het deurpaneel moet je idd diverse schroeven en zo verwijderen. Daarna moet het paneel met een schuivende beweging NAAR BOVEN TOE verwijderd worden! Als je het niet vertrouwd kun je ook ff langs de dealer, schadebedrijf o.i.d. rijden. Die hebben het wel vaker onder handen gehad.

Nico8133 (0), 18 jaar geleden

Santa, bedankt voor je reaktie. Jouw benaderingswijze is ook de mijne. Voor je het weet maak je iets onherstelbaar kapot met al die moeilijk te lijmen kunststoffen. De verwijderingsprocedure voor het paneel van de portieren (en reparatie van de CV) ken ik ondertussen dankzij een voortreffelijke tip op dit forum naar een amerikaanse site (www.taligentx.com/passat). Ik denk inderdaad dat ik ff langs de dealer rij voor de gouden tip.
De evt. ontwateringsgaten moet ik nog checken, volgens mij zijn die er niet.

Nico8133 (0), 18 jaar geleden

Hierbij voor de geinteresseerden de 'final solution' voor bovenstaande items:
1) Bij de 'gewelfde' uiteinden van het onderste bekledingspaneel (dus zeg maar de overgangen naar de raamlijst) zit er heel listig naast de schroeven een clip meegegoten aan het paneel. Deze moet met een schroevedraaier worden opgelicht. Hard trekken resulteert dus in afbreken hiervan!
2) Water kwam binnen via de handgreep. Deze zit met 4 moeren vast; de middelste 2 zijn in de loop der tijd wat losgegaan. Let op: niet al te vast aandraaien, anders loop je de kans om het lakwerk te vervormen.
3) Op het frame waar de hele slotunit op gemonteerd zit, bevindt zich ook een microswitch, die bij het verdraaien van je sleutel een signaal naar de CV geeft. Het 'bedieningswippertje'op deze microswitch was in mijn geval verdwenen. Nieuwe microswitch geinstalleerd (18,- euro).

Santa (0), 18 jaar geleden

http://img81.imageshack.us/img81/7931/71..." border="0" alt="Free Image Hosting at www.ImageShack.us" />

Santa (0), 18 jaar geleden

Zo misschien wat duidelijker? Op het plaatje klikken voor vergroting.

Nico8133 (0), 18 jaar geleden

Santa,
Sorry dat ik nu pas reageer, maar voor mij was dit item al opgelost, zoals hierboven aangegeven. Evengoed bedankt, want hierop kun je e.e.a. redelijk duidelijk zien, hoewel de hierboven beschreven nokjes aan het paneel niet genoemd worden.
Hopelijk voor een volgende sleutelaar wel bruikbaar.
Groet, Nico

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.