Volkswagen Golf IV: Bonkend geluid bij acceleren golf 4

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik heb een golf 4 uit 1.6 sr 1999 als ik rustig rijd hoor ik niks maar zodra je gaat acceleren komt er een bonkend geluid net alsof je een vierkante band heb laat je het gas los is het weg rij je rustig heb je er geen last van iemand bekend met dit probleem?

Net de auto op de brug gehad wielagers en draagarmrubbers gecontroleerd. Deze zijn goed enige wat ik zag toen ik de auto in z'n versnelling liet draaien op de brug was dat rechter aandrijfas wat op en neer bewoog. wat ik wel opmerk is dat de achterste motorsteun de bone best slapjes is. Misschien kunnen jullie me verder helpen?

Alvast bedankt

MK2_16volt

Geplaatst door MK2_16volt (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

20 Reacties

vleeuwen (0) PRO, 13 jaar geleden

is het 1 klap wat je dan hoort/voelt bij het accelereren ? zoja wsn de motorsteun

MK2_16volt (0), 13 jaar geleden

Nee het is geen klap echt is meer met omwentelingen zoals ik als het zij net een vierkante band. er volgen echter totaal geen klappen. als je rustig optrekt niks aan de hand trap je het gaspedaal in komt er bij 2500 a 3000 toeren het doef doef doef doef geluid met omwentelingen in de bochten is dit echter niet.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Het is net alsof de neus van de auto heen en weer gaat?
Zoja,dan zijn de binnenste homokineten van de aandrijassen versleten.

MK2_16volt (0), 13 jaar geleden

ja dat zou best kunnen idd zijn het vaak beide homokineten en kan ik dat vaststellen ergens aan?

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Een ervaren monteur kan het bevestigen als hij ermee rijdt en je kan het zien als je ze eraf haalt en de glijbanen van de kogels bekijkt,deze zijn dan ingesleten.
Als dit het geval is dan is de beste oplossing ze vervangen,maar wil je goedkoop dan kun je ze verwisselen van links naar rechts,dan heb je het alleen achteruit,maar dat hangt er maar net vanaf hoe erg ze versleten zijn.

MK2_16volt (0), 13 jaar geleden

ok ik zal het even nakijken maar klinkt wel logisch auto is wel recentelijk verglaagt dmv een schroefset (2 maanden geleden) vorige week viel het me opeens op voorheen geen last van gehad

MK2_16volt (0), 13 jaar geleden

is hier een test die je kunt uitvoeren om het zeker te weten?

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

De test is als de neus gaat schudden (doordat het blok naar links en rechts wordt geslingert door de versleten homokineten) tijdens gasgeven en als het weg is met gas los dan moet het voor 95% aan de binnendste homokineten liggen,maar zoals je weet kunnen wij het niet voelen achter de pc,en wat ik al zei een beetje ervaren goede monteur kan dit voor je bevestigen.

MK2_16volt (0), 13 jaar geleden

Net door twee monteurs van de vw laten kijken (onafhankellijk) beide zijden voor 99% de binneste homokeneten ik heb ze meten besteld.

MK2_16volt (0), 13 jaar geleden

Homokneten zijn vervangen en probleem is opgelost. Bedankt voor het advies.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Bedankt voor je bericht

MK2_16volt (0), 10 jaar geleden

nou 3 jaar verder en ongeveer 20000 km verder heb ik volgens mij weer hetzelfde gevoel. Zou dit weer kunnen? ik merk het eigenlijk met vanaf 3000 toeren nu. Ik heb er toch echt nieuwe op gezet toen lijkt me sterk dat deze nu al versleten zijn toch? Het is wel in mindere maten en het is geen bonkend geluid je voelt het nu alleen

rfbroek (0), 10 jaar geleden

Als de auto flink verlaagd is slijten ze snel ja

MK2_16volt (0), 10 jaar geleden

is niet flink verlaagd de auto. auto staat op 18 inch. Golf 4 kan je niet flink verlagen anders zit je met je aandrijfassen tegen de chassisbalken aan. het valt me op dat het niet zozeer een geluid is meer een trilling. het is ook niet altijd lijkt.

MauriceZZR (0), 10 jaar geleden

Verlagen en brede sloffen...veroorzaakt meer last...

MK2_16volt (0), 10 jaar geleden

Ok dus het zijn waarschijnlijk weer de binnenste ? Kunnen niet de buitenste zijn?

MauriceZZR (0), 10 jaar geleden

Daar kan ik je geen antwoord op geven...

MK2_16volt (0), 10 jaar geleden

zou ik ze gewoon kunnen omdraaien dat het verholpen is?

kaleido 1 (1660) PRO, 10 jaar geleden

Wat wil je omdraaien ? de linker rechts en andersom ?

MK2_16volt (0), 10 jaar geleden

Van rechts naar links en links naar rechts dan draaien ze in tegengestelde richting. Ze zeggen dat je het dan alleen in ze achteruit heb.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.