Volkswagen Transporter: bonkende geluiden

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TD

Heb in mei j.l een VW Transporter T4 gekocht . Het is een 1.9 TD van maart 1998 met 128000km op de teller. Het is een korte uitvoering met dubbele cabine en een laadvermogen van 710 kg .
Ik heb het volgende probleem: Als de auto over een stuk wegdek rijdt wat niet vlak is, hoor ik steeds bonkende geluiden ergens vóór onderin in de auto. Het klinkt net of er iets los zit of waar speling inzit en wat steeds meebonkt als ik over een hobbel/kuiltje rijdt. Ik kan niet goed aangeven of het geluid van linksvoor, midden of rechtsvoor komt.
De garage waar ik hem gekocht heb heeft veel dingen gecontroleerd en reeds de volgende zaken vervangen:
- draagarmbussen vóór
- schokbrekers vóór
- fuseekogel linksvoor vervangen
- stabilisatorstokjes vervangen (beide kanten) / rubbers van de stab.stang gesmeerd.
Het gebonk is er echter nog steeds in dezelfde mate aanwezig. De garage (geen VW dealer, maar wel een BOVAG garage) weet het ook niet meer. Ik wil dit probleem echter wel onder BOVAG garantie opgelost hebben.
Wie herkent dit probleem, heeft dit ook meegemaakt, weet wat er aan de hand kan zijn of heeft een tip voor mij hoe ik dit het beste kan aanpakken?

Met vriendelijke groet Leo

leoVWT4

Geplaatst door leoVWT4 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

leo de bovenste fusseekogels zijn heel vaak de oorzaak van dit rammelen.
deze worden dus best veel vervangen.
tevens kan je nog kijken of er speling zit op de binnenste stuurkogels.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.