Volkswagen Passat: brom in autoradio

Bouwjaar: 2002

Heren,

Ik heb een passat tdi 2002. De radio hoor ik brommen met het toerental van de auto mee, dit doet hij ook als de cd aan staat. Nu heb ik met een scoop gemeten en gezien dat er een rimpel van ongeveer 150 mv op de voeding zit. Deze rimpel heeft bij een toerental van 800/min (stationair) een frequentie van 26 Hz. Dit zou moeten kloppen, namelijk 800/min ~ 13/sec, en dan dubbel gelijk richten (2 bulten) heb je dus de 26 Hz. Ik kan dus redelijk zeker zeggen dat de storing vanuit de dynamo komt. Mijn vraag nu, wat is er stuk, c.q. niet goed aan de dynamo. Verder is alles ok. Is er een condensator niet goed ofzo?

groet,

nefer

Nefer

Geplaatst door Nefer (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

erwin.v (0), 18 jaar geleden

Hallo nefer,
kan het probleem ook niet aan de bedrading liggen? Het kan namelijk zijn als de bedrading langs een versterkerdraad loopt of iets dergelijks, dat het begint te storen.

Succes,
Erwin

jwildschut (0), 18 jaar geleden

Als het de bedrading niet is, kan het ook komen doordat de radio op 2 verschillende plekken is geaard aan het chassis van de wagen. Er kunnen er kringstroompjes ontstaan. Dit ook bijvoorbeeld omdat de ontsteking bepaalde zwerfstroompjes induceert in het chassis. Dus of aarden bij de radio zelf, of aarden via de antenne, maar niet op alletwee de plaatsen.

Nefer (0), 18 jaar geleden

Heren,

De bedrading loopt via een ISO stekker. Ik zou niet weten of het dubbel geaard is, maar ik denk wel dat hij via de antenne ook geaard is. Wat ik kan testen is de antenne losnemen. Dan weet ik zeker dat hij niet via de antenne geaard is. Ik zal dit proberen en hierop terugkomen. Maar kan het niet de dynamo zijn?

Nefer

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Gelijkrichter op de dynamo waar een diode van stuk is ?

Nefer (0), 18 jaar geleden

Pieter, zo een vermoeden heb ik ook. maar hoe los ik dit op zonder direct naar de dealer te gaan en voor hoge kosten komt te staan???

Nefer

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik zou eerst beginnen met het meten van de spanning met een scoop en evt door(laten) meten van de diodebrug.
Voor sommige dynamo's zijn revisiesetjes te koop voor spanningsregelaar en of gelijkrichter. Of dat ook zo voor jouw dynamo is weet ik niet.

marlboro66666 (0), 18 jaar geleden

waarschijnlijk stoort de installatie gewoon op de motor dat is wel vaker! doormiddel van dit kastje : http://www.remcoshop.nl/RCAudio.sf/?Obje... moet het opgelost zijn.

Nefer (0), 18 jaar geleden

Heren,

Het losnemen van de Antennekabel heeft geen effect gehad. Dat van die ontstoring en zo zal alleen maar helpen bij benzineauto's wat door de onsteking veroorzaakt wordt. Ik heb een dieselmotor. Het kan mijn inziens alleen de dynamo zijn. Wat overigens wel raar is, als ik de auto in de versnelling laat uitrollen. Dus gas losnemen in bijvoorbeeld 3e versnelling dan is het gebrom weg. Maar als ik dan het gas pedaal heel ietsjes intrap, dus de motor reageert dan nog niet, maar de brom is er dan wel direct. Apart niet???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.