Volkswagen Passat: Climatronic Passat B5 blaast geen warme lucht, wel koude

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Hallo,

Sinds een tijd ervaar ik het volgende probleem met mijn Climatronic: als het warmer weer is en ik stel een lagere temperatuur in dan blaast er hard lucht uit de roosters voor zoals het hoort.
als het kouder weer is en ik stel een hogere temperatuur in dan hoor je aanjager hard blazen, maar er komt géén lucht uit de roosters voor zetten. het wordt dan ook nauwelijks warm >> als ik vervolgens een lagere temperatuur instel dan begint er meteen weer lucht te blazen!

of ik hem in AUTO of ECON mode heb maakt niet uit

heeft iemand een idee wat er mis kan zijn/wat ik zelf als leek kan proberen?

laatst wel laten uitlezen door een garage (omdat ik er toevallig was) maar konden toen geen foutmeldingen in het systeem zien. of wellicht dat er alleen meldingen terug te vinden zijn bij recente storingen tijdens kouder weer?

alvast bedankt!

passsat

Geplaatst door passsat (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Vaak bij deze wagens was er een kachel stelmotor stuk die diverse kleppen in kachelhuis aanstuurd waar weer de lucht doorheen wordt geleid naar de roosters.
Maar dan had je wel altijd een storing erin staan.
Bij geen storing over zo'n stelmotor dan met de testkast in de meetwaardenblokken de waardes van de interieur temperatuursensoren laten uitlezen of deze wel de juiste temperaturen doorgeven.

passsat (0), 7 jaar geleden

Uiteindelijk bleek de radiator compleet verroest te zijn van binnen en deze heb ik laten vervangen. Sindsdien wordt de kachel weer goed warm.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.