Volkswagen Golf: deur afhangen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: aex

kzit dus met het probleem dat mijn deur vooraan te laag hangt achteraan was dit ook zo maar daar staat ze nu terug goed maar vooraan niet met als gevolg dat er dus wingeruis binnekomt als ik redelijke snelheid maak, iemand die weet of dit nog op te lossen valt? het is een drie deurs en op dat rode punt hangt ze te laag

[url=http://imageshack.us][img]http://img142.imageshack.us/img142/823/a...[/img][/url]

dimivkb

Geplaatst door dimivkb (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Dit is iets wat je van dichtbij moet zien,is zo niks zinnigs over te zeggen,is misschien wel een ex schadeauto,wel kun je vaak de deur alle kanten op stellen.
Zou ff langs de dealer of plaatwerker gaan.

Ricky,

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

kijk eerst eens of naad tussen deur en de B-stijl recht is (B-stijl is de stijl waar je slot in valt.)

Zo nee, dan kan het dat het bovenste scharnier versleten is of gericht moet worden, de dealer en plaatwerkers hebben hier een speciaal hulpstuk voor.

Als deze naad strak is en de voorzijde waar jij rood aangeeft sluit niet aan dan heb je gewoon een groot probleem, dan is de carrosserie vervormd door b.v. een frontaanrijding of een kasrotte dorpel (helaas, het komt voor bij de golf 3)

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

ik heb dit zelfde al eens aan de hand gehad, alleen betrof de passagiers deur.
zelfde probleem als door de auteur omschreven.

was ook een golf 3 waar ik een fikse tik op rechtvoor/zijkant kreeg...met als gevolg een flinke verzekerings uitkering..
door er een leuk bedrag aan over te houden zelf de schade klaar gemaakt met als gevolg een fluitende rechterdeur..was met stellen niet op te lossen, kromme koets dus..
ik heb dit toen opgelost door tochtstrip(soort foam met aan 1 zijde lijm) uit de bouwmarkt aan de binnenkant portier te plakken, mooi is de oplossing niet maar wel functioneel.

dimivkb (0), 16 jaar geleden

[quote=audia4]kijk eerst eens of naad tussen deur en de B-stijl recht is (B-stijl is de stijl waar je slot in valt.)

Zo nee, dan kan het dat het bovenste scharnier versleten is of gericht moet worden, de dealer en plaatwerkers hebben hier een speciaal hulpstuk voor.

Als deze naad strak is en de voorzijde waar jij rood aangeeft sluit niet aan dan heb je gewoon een groot probleem, dan is de carrosserie vervormd door b.v. een frontaanrijding of een kasrotte dorpel (helaas, het komt voor bij de golf 3)[/quote]
maar scharnieren zelf kan je ook demonteren zeker of niet want mijn garagist vertelde me dat die gelast zijn maar ik zie toch geen las precies en lassen is mijn werk :s ?

en aan de passagiersdeur heb ik dat die niet genoeg dicht is precies en dan is dat ook wel zo een vervelend geluid onder het rijdden doordat er trillingen op zijn , hier ook een oplossing voor soms?

Santa (0), 16 jaar geleden

Volgens mij zijn de scharnieren geschroefd.

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

zit indd geschroefd aan de a stijl.

Santa (0), 16 jaar geleden

Maar OOK aan de B-stijl, Arie.
En vanonder de scharnieren aan de B-stijl (bij de 5 deurs modellen) komt vaak de roest aan de ONDERZIJDE van de scharnieren tevoorschijn.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.