Volkswagen Golf V: distributie vastgelopen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: axw

Hallo, we hebben een golf v met een 2.0 fsi motor. Auto reedt op de snelweg en sloeg af. Op de distributie is op een plek alle tanden weg. Alle uitlaatkleppen hebben de zuiger geraakt. De motor heeft 135.000 km gereden en er zitten wel droogte scheurtjes op de riem maar echt slecht is die niet en hij hoeft pas bij 180.000 km vervangen te worden. De oliezeef zit niet verstopt en zie voor de rest geen gekke dingen aan de motor. Iemand een idee wat er gebeurt kan zijn. Misschien de ketting spanner van de nokkenasketting?

groeten ed

at

Geplaatst door at (10) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Komt idd niet vaak voor, maar als de rest allemaal nog heel is (waterpomp/spanrol e.d.) dan zou ik denk ik de schuld geven aan het feit dat de riem al 7 jaar oud is. (adviseren vervangen na 5 jaar).

at (10) PRO, 12 jaar geleden

Alles is voor de rest heel, maar van pon uit komt er toch geen advies na 5 jaar vervangen?

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Volgens mij officieel niet, maar het is wel algemeen bekend. Of iets anders kan zijn dat de riem ooit is vv en niet juist gemonteerd is toen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.