Volkswagen Transporter: distrubutie op tijd zetten

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,5 ACV

Ik ben bezig met een t4 2,5 ACV waar de distrutie snaar van is gesprongen.
Nu heb ik een nieuwe ciliderkop net nieuwe kleppen enzo,
Maar hoe zet ik distrubie en brandstof pomp weer op tijd.
In de nokken heb ik dat plaatje aan de achter kan gemonteerd. en ik heb de 1 cilinder in zijn bdp gezet, maar op het vliegwiel zie ik niks staan ( als door dat gat aan de bovenkant van de versnelings bak kijkt) . en op de brandstof pomp zie ik ook geen merk teken.

Groeten Laurens

Laurens6460

Geplaatst door Laurens6460 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

alfons262 (0) PRO, 17 jaar geleden

Toen je de kop eraf had,had je even cilinder 1 in het bdp moeten zetten, dan kun je het merkteken op het vliegwielhuis wat makkelijker vinden want het is er wel degelijk, wat betreft de brandstofpomp er zit een gaatje in de poellie en dat moet je uitlijnen met een gaatje in het pomphuis(ik dacht op 4uur!)en er dan een boortje 6 of 7 induwen en dan staat de pomp op moment inspuiten 1ste cillinder. sterkte.

Laurens6460 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik heb de cilinderkop er nog niet op gezet en de 1e cilinder ongeveer in zijn bdp gezet maar ik zie niks op het vliegwiel wat moet je er eigelijk zien een 0 teken een streepje ??
gr laurens

alfons262 (0) PRO, 17 jaar geleden

een streepje tussen een v! heb er helaas geen tekening van!

w. (0), 17 jaar geleden

op het huis waar de pomp op vast zit is een streepje te zien en op de poelie van de pomp zit een puntje zet je dit puntje +- 1cm er onder het streekje van het huis dan staat hij altijd in de richting daarna kun je hem met de vas tester in motorelektronica dan basisafstelling en blok 00 en dan de 2e getal op 55 staan
als je dat niet kun dan moet je hem wel even laten afstellen als die niet goed staat kan er zo een gat zin je zuiger zitten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.