Volkswagen Polo: Dopje EGR klep knalt eruit

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 12v

Collega's,

Wij hebben een probleem met bovenstaande Polo.
Om de paar weken knalt het dopje uit de EGR klep (overdruk ventiel) waardoor de klant onbedoeld met een boel lawaai rond rijdt.

EGR klep is reeds 2 maal vervangen (1e maal imitatie, 2e maal origineel) en ingeleerd bij VW dealer. Motorstoringslampje blijft uit wanneer dit euvel zich voordoet.

Slangetje van EGR klep reeds vernieuwd en ook uitlaat/katalysator goed bekeken of hier niet teveel druk wordt opgebouwd door bijvoobeeld een schotje wat los zit.

Niets heeft tot nu toe mogen helpen; WIE O WIE KAN ONS HELPEN??

Bij voorbaat hartelijk dank.

Koppen1

Geplaatst door Koppen1 (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

en als je hem gewoon laat vervallen en afdopt??

alexander242 (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik heb dit ook één keer gehad en toen bleek toch de pre-kat verstopt te zitten. Ik had een 1.4L waar je de voorste lambdasonde er makkelijk eruit kan halen en zo de bovenkant van de pre-kat kon zien. Je kon zien dat ie wat was dichtgeslipt door vermoedelijk olieverbruik. Weet niet zo uit me hoofd of dit ook bij een 1.2L kan zien, maar hier zal ik de aandacht aan geven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.