Volkswagen Transporter: dynamo

Bouwjaar: 1999

Laatst was mijn dynamo stuk van mijn t5 en heb ik er een 2e handsje ingezet, bleek er 1 aansluitinkje minder aan te zitten. het draadje wat er overblijft gaat naar het olie-lampje en naar de toeren teller. kan ik dit oplossen op een of andere manier,zonder een nieuwe te kopen?

bas uit ierland

Geplaatst door bas uit ierland (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat denk ik niet.... of je moet beide ff naast elkaar leggen en kijken of er wat van te maken valt, maar dat zit in het elektriche gedeelte en dat is nou meestal defect.

stefan84 (0), 18 jaar geleden

bas

was de dynamo zelf stuk of de alleen de spanningsregelaar ?

anders zou je het weer kunnen omzetten!

anders gaat het denk ik moeilijk worden als hij die aansluiting mist!

succes

bas uit ierland (0), 18 jaar geleden

stefan,

mij was verteld dat het niet de spannningsregelaar was want hij trok in no-time de accu leeg. het zou dat andere geval zijn een soort van krans van "dik ijzerdraad" zeg maar. die zou op zich heel lastig zijn te vervangen omdat dat allemaal gesoldeert moet worden en ook redelijk snel weer stuk gaat. hoe klinkt dat ?

stefan84 (0), 18 jaar geleden

bas,

je bedoelt zeker die wikkelingen ( Koperdraad/kleur )
dat is volgens mij lastig uit te bouwen,om het zo maar even 'over'te zetten

heb je de spanningsregelaar er wel al eens af gehaald?
deze zit als het goed is met 2 schroefjes vast op de buitenkant van de dynamo!en kijk eens hoe de koolborstels eruit zien.
denk zelf dat aan 'die draad' verder niks zal komen,of niet snel tenminste.

succes

bas uit ierland (0), 18 jaar geleden

Nee, ik bedoel niet de wikkelingen maar een ander ding,niet koperkleurig, wat op de wikkelingen zit.de spannings regelaar heb ik er af gehad maar die is goed, bedankt .Bas

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.