Volkswagen Polo: Elektrisch raam VW Polo defect

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine

Wij hebben een VW Polo uit 1996 waarvan het elektrische raam bij de bestuurder het niet mee doet... Handig in garages e.d. :?
Het begon ermee dat hij het niet goed meer deed alsof de stroom bijna op was. De ene keer beter dan de andere keer. En vooral het laatste stuk omhoog had hij er moeite mee.
Maar nu doet hij niets meer. Ik heb de schakelaars binnen verwisseld, maar dat lost niets op dus daar ligt het niet aan. En de zekering is ook nog goed.

Iemand goede suggestie waar ik moet beginnen met zoeken?

Willumpie

Geplaatst door Willumpie (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 9 jaar geleden

spanning meten op raam motor

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

De ruitmotor hoor je dus niet meer draaien?

Hoor je wel een klik als je ruit bediend? Zo ja dan is er een revisieset te krijgen voor de ruitmotor maar het kan ook zijn dat de hoofdvoeding of massa weg is en dan is de eerste verdachte de bedrading in het doorvoerrubber van de carosserie naar de deur, even de hoes/connector losdraaien dacht ik en de bedrading hierin controleren op breuken e.d.

Willumpie (0), 9 jaar geleden

@ricky:
Er gebeurd helemaal niets, en je hoort niets in de deur.
Enige dat wel gebeurd: als je met stationair draaiende motor de raamschakelaar indrukt, dan hoor je aan motor dat er stroom gevraagd wordt.

jan5047 (0) PRO, 9 jaar geleden

Dan zt de boel vast demonteer de bekleding en controleer of er voeding op komt met het zakken en stijgen, zo ja het mecanisme vervangen, als het raam wel soepel gaat natuurlijk in de geleider

Willumpie (0), 8 jaar geleden

Heb de binnenkant van de deur gedemonteerd maar daar kom ik een soort isolatie foam tegen dat rondom vastgeplakt zit waar die witte doppen op doorheen bevestigd zitten. Is heel dun spul.
De enige manier om bij het raam mechanisme te komen is om die foam los te trekken. Het lijkt erop dat dit niet lukt zonder hem stuk te trekken. Want die witte rondjes kunnen niet los. Klopt dit of is daar een manier voor om het er later weer op te krijgen?

voyager (0), 8 jaar geleden

Al ik het goed heb die witte knopjes zijn drukknoppen met vastklik knop.Er zit er een kop in de knop zelf. Eerst kop iets omhoog, dan geheel uittrekken.

check

Beste antwoord, geplaatst door Willumpie (0), 8 jaar geleden

Opgelost!

Heb de foam bekleding aan de zijkanten en onder netjes los gesneden en omhoog geklapt.
Voeding was goed. Motor en kabel-winch gedemonteerd. Toen motor weer aan stekker en die werkte gewoon.
Alles weer in elkaar en het werkt weer, alleen stroef en laatste stuk omhoog heel langzaam, leek wel of er ergens iets tussen zat of klemde.

Dus verder gekeken. Bleek het volgende te zijn:
Het linker beugeltje waar het raam in steunt zat niet goed op het palletje van het raam mechanisme die hem omhoog drukt. Hierdoor loopt het raam scheef omhoog waardoor hij gaat klemmen in de sponningen.
Het beugeltje los gemaakt en weer zo bevestigd dat hij goed aan het palletje blijft zitten. Nu werkt het weer lekker soepel. ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.