Volkswagen New Beetle: Elektrische kap New Beetle cabrio 2003

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Heb een new beetle cabrio gekocht en vanaf het begin al problemen met de kap
Hij gaat wel open en dicht maar bij het openen van de kap gaan de zijflappen niet naar beneden, en gaat de kap dus niet helemaal naar beneden (laatste 5 cm misschien)
Als je 5 min wacht en je drukt weer op de knop gaat hij wel naar beneden, en gaan de flappen ook naar beneden (ook dit is helaas niet altijd het geval)

ik heb nummer 2 van onderstaande tekening ook al vervangen maar het probleem is er helaas niet mee opgelost.

heeft er iemand nog meer ideeen?


[img]http://imageshack.us/photo/my-images/256...[/img]

Geplaatst door

sjakie28 (0)

al 15 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Zit er wel genoeg olie in de pomp, er wil nog wel eens een cilinder iets zweten waardoor je langzaam olie verliest en de kap dus niet goed meer open en dicht gaat.

kaleido 1 5000
badge vip badge

12 jaar

[quote=kaleido 1]Zit er wel genoeg olie in de pomp, er wil nog wel eens een cilinder iets zweten waardoor je langzaam olie verliest en de kap dus niet goed meer open en dicht gaat.[/quote]
Ja olie zit er genoeg in, kap wil ook wel gewoon omhoog en naar beneden maar de zijflappen blijven omhoog staan dus ik verwacht eigenlijk een microswitch die defect is.

sjakie28 0

12 jaar

Zijflappen werken met kabeltjes en stangetjes als ik het goed heb, deze stangetjes willen nog wel eens problemen geven.

kaleido 1 5000
badge vip badge

12 jaar

helaas dat is ook het probleem niet, ik zal het duidelijker proberen te maken, als de kap open gaat blijft hij bijna op het eind hangen en gaan de flappen dus ook niet naar beneden, wacht ik 5 min en vervolgens druk ik op de knop om naar beneden te doen pakt hij het laatste stukje en hoor je ook het bekende piepje dat ze naar beneden gaan, en dan is het dus alles maar ok. Maar ik wil niet elke keer 5 min wachten om vervolgens verder te gaan, dus er is ergens een storing....maar waar

sjakie28 0

12 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen New Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.