Volkswagen Golf IV: Er komt een soort vloeistof uit mijn verwarmingsblazers!

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16V

Ik heb het volgende probleem, ik ben sinds anderhalve week in bezit van een golf 1.4 16v uit 1998 die ik van mijn vader heb gekregen en hij heeft hem van een particulier (helaas) overgekocht. Maargoed nou gebeurde er dus dit.
Het was me al opgevallen dat toen ik de auto ophaalde er amper nog koelvloeistof in het reservoir zat, dus dat heb ik bijgevuld en toen gebeurde het volgende!
Ik reed weg bij een kennis en opeens kwam er een soort van rook uit de verwarmingsblazers/filters van het dashboard (later bleek het een soort damp, of nevelige vloeistof te zijn wat eruit kwam) Mijn voorruit besloeg onmiddelijk dus ik kan er niet meer rijden. Er komen dus vloeistof uit mijn verwarming en aan de passagierskant is het onder het dashboard en op de vloer nat.
Wat is er met mijn auto aan de hand? Ik heb dit probleem al op meerdere forums geplaatst en daar word gezegd dat de kachelradiateur lek is! Maar dat is een nogal behoorlijk pittige reparatie en ik heb van een aantal gehoord dat dit zelden voorkomt bij een golf 4!
Dus nou is mijn vraag, kan het ook wat anders zijn? Of is het vrijwel zeker de kachelradiateur?

Charissa

Geplaatst door Charissa (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

100% kachelradiateur

Charissa (0), 16 jaar geleden

Okee, heb Vw-dealer gevraagd die vragen 660 euro ongeveer en heb een radiateuren en airco gespecialiseerd bedrijf gebeld en die vragen er 700 euro voor!
Is dit de normale prijs voor deze reparatie of zijn er ook genoeg garages die er veel minder voor vragen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.