Volkswagen Passat: fluitend geluid

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

sinds enige tijd hoor ik een fluitend geluid als ik met snelheden rij tot ongeveer 80 kilometer. Geluid treedt niet altijd op. Bij aanraken van de rem is het geluid meteen weg. Maar komt meestal wel terug, niet altijd. Heb de indruk dat het met het huidige warme weer heftiger is al voorheen.
Remwerking is prima. Iemand enig idee ?

groet
Hans

lammersj

Geplaatst door lammersj (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Het kan van je remblokken afkomen, controleer dan eens.

Gr Stefan

lammersj (0), 13 jaar geleden

Remblokken voor gecontroleerd. Dikte was OK. Blokken opgeschuurd en alles gereinigd en weer gemonteerd met kopervet.
Dit heeft niets geholpen. Morgen achterremmen doen als dat tenminste lukt want ik las ergens dat je speciaal gereedschap nodig hebt om de piston terug te drukken. Afijn we zullen zien.

lammersj (0), 13 jaar geleden

Oplossing: Remblokken links achter zaten vast. Weer gangbaar gemaakt en ingevet met kopervet en weg is het gepiep. Wordt blijkbaar niet naar gekeken bij grote beurt. Ik had, achteraf, natuurlijk makkelijk kunnen vaststellen dat het de achterremmen moesten zijn door de handrem heel iets aan te trekken tijdens het piepen. Houdt het gepiep op dan is het achterremmen, zoniet dan de voorremmen. Al doende leert men.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.