Volkswagen Polo 2009: fout p0407

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: caya 1.6, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 55

De egr koeler en klep is vervangen wegens vervuiling door een orginele van vw .Na enkele weken ging wagen in noodloop en kwam fout p0407 (egr positiesensor signaal te laag) voor. Eerst gewist maar komt altijd terug soms na enkele dagen ,soms direct. EGR klep is dan nogmaals vervangen door orgineel onderdeel bij vw- dealer. is ongeveer 1 maand goed gebleven maar dezelfde fout komt nu terug .We zijn nu bezig bekabeling door te meten maar daar is tot nu niks abnormaals te vinden. Iemand al meegemaakt of suggesties?

boutje en moertje

Geplaatst door boutje en moertje (0) PRO , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Siem Bijman (140) PRO, 6 jaar geleden

Kan software probleem zijn. Misschien eens informeren bij VW of daar iets van bekent is.

Zelfde hebben wij meegemaakt met Toyota die na een nieuwe EGR, ook origineel in storing bleef gaan. Na een software update was het probleem over.

check

Beste antwoord, geplaatst door boutje en moertje (0) PRO, 6 jaar geleden

Software zou moeten de juiste versie zijn volgens de vw dealer. We hebben nu de pinnetjes aan de stekker van de stuurdoos vervangen op aanraden van de dealer .
Wagen bleef na lange proefrit voorlopig goed en is nu terug bij de klant . We wachten hoopvol af.

boutje en moertje (0) PRO, 6 jaar geleden

Klant terug gezien en tot nu is alles goed gebleven. Hopelijk blijft dit zo.

boutje en moertje (0) PRO, 6 jaar geleden

tot nu toe geen problemen meer gehad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.