Volkswagen Transporter: gaspedaal

Bouwjaar: 2001

2.5TDI ajt motor doet ongeveer half jaar met een gaspedaal geeft dan storing onduidelijk singnaal. Heeft naar nu blijkt na opvragen onderhoudshistorie 4e gaspedaal verbruikt. Ik heb eigenlijk nog geen idee hoe dit goed te verklarend. is er iemand met een dergelijke ervaring of enig idee. b.v.d.

Theo11332

Geplaatst door Theo11332 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

bedrading en of stekers naar het gaspedaal toe onbetrouwbaar (er is immers aan gerommeld om het pedaal te vervangen en zou dan weer voldoende contact kunnen maken)

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

vocht?

Theo11332 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bedrading en stekkers gecontroleerd niets aan te vinden, kan geen oorzaak vinden noch bedenken

booter (0) PRO, 13 jaar geleden

weet je al wat het is geweest zit met een zelfde storing

arend

audia4 (0) PRO, 13 jaar geleden

hij geeft storing, maar rijd hij er minder om??

ik heb er eentje met een acv motor, die geeft vanaf dag 1 die storing, verder merk je niets....... Bedrading gecontroleerd, pedaal al eens open gesloopt, mankeert niets aan. Als je de storing wist kan hij zomaar weken weg zijn, zomaar weer terug komen ook.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

even exentriek gedacht, wat nou als de gasklep zegt dat hij verder open is, en dat de opgeven waarde van het pedaal dan verkeert is waardoor hij de gaspedaal aanwijst als schuldige

audia4 (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=fordmonteurtje]even exentriek gedacht, wat nou als de gasklep zegt dat hij verder open is, en dat de opgeven waarde van het pedaal dan verkeert is waardoor hij de gaspedaal aanwijst als schuldige[/quote]
verklaar je nader?? beide genoemde motoren zijn diesels met bosch VE inspuitpomp voorzien van volledig elektrische aansturing.

ofwel die gasklep (opbrengst van de pomp lijk me beter, er zit geen gasklep in) wordt gestuurd aan de hand van de signalen die de computer ontvangt, waarvan er eentje van het gaspedaal c.q. de cruisecontrol komt. Het is niet per definitie zo dat bij een bepaalde pedaalstand een bepaalde opbrengst hoort. Invloed zijn ook hoogtecorrectiemeting, turbodrukmeting, luchtmassameter, signaal van de naaldslagsensor.

Enige wat ik me voor kan stellen is dat de computer minder opbrengst verwacht dan dat de pomp werkelijk oplevert, dit constateert aan de hand van het signaal van de naaldslagsensor en daarop corrigeert en bij teveel afwijking de regelgrens overschreid.

booter (0) PRO, 13 jaar geleden

De auto reageert bij de storing geheel niet op het gaspedaal, en dat is ook de enige storing die hij aangeeft dus van regelgrens overschrijding en dergelijke daar denk ik niet aan.

wilde eigenlijk weten of het vaak in de bedrading zit of dat er iets met de computer is, slecht contact of soldering of zo

Arend

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

Ok, hier zit dus geen gasklep meer op, maar er zit dus een klep op, om de motor "soepel"te laten uitvallen.

wist ik niet, dacht dat er nog gewoon een gasklep opzat.

Jan227 (5) PRO, 13 jaar geleden

Hallo, waarschijnlijk een overgangsweerstand in de kleine stekkertjes in het stekker blokje aan het gaspedaal. Meestal zie je er niets bijzonders aan, gewoon vervangen dus. Groet Jan227

booter (0) PRO, 13 jaar geleden

gaspedaal is al vervangen gaf gelijk weer storing

arend

audia4 (0) PRO, 13 jaar geleden

zie je in meetblok 000 bij stilstaande motor, in veld 3 nul staan als het pedaal niet bediend wordt??
zie je in meetblok 002 , bij draaiende motor, in veld 2 de gaspedaalpositie?? (0% bij geen bediening, 1-100% bij bedienen)

Blijft het 0 en is het nul dan zit er echt draadonderbreking in. Schema heb je er zeker bij nodig om hier uit te komen.

Remedie is nu de bedrading controleren tussen computer en gaspedaal.

Welke storing (met nummer en achtervoegsel) geeft hij exact??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.