Volkswagen Golf II : golf 2 vonkt niet

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 8v

hallo,

ik heb sinds kort een golf 2 gekocht na een tijdje merkte ik dat hij wat begon te stotteren onder het rijden later wert het erger 1 de eerste versnelling en de 2de versnelling stootert hij heel er zelf door intehouden. nu had ik mijn boegie kabels vervangen tot aan de bobine verdelerkap en rotor zijn allemaal niet tot vandaag viel hij weer uit hij strat wel draait rond maar vonkt niet heb er een andere bobine op gedaan die wel goed is nog niet vonken dus nu is mijn vraag wat kan het eventueel nog zijn??

mvg ronald

ronaldvw

Geplaatst door ronaldvw (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

jan T (10) PRO, 9 jaar geleden

Controleer of je spanning hebt op de stroomverdeler trek de stekker er van af meet op de buitenste draden de een is de plus de andere de min heb je dat dan de kabel van de bobine eraf zet een draadje op de middelste draad van de steker van de verdeler en houd de bobinekabel 5 milimeter van het motorblok tik met het draadje tegen massa en kijk of je dan een vomk hebt.
Heb je een vonk dan is de verdeler stuk zo niet dan is de bobine stuk.
Heb je geen spanning op de verdeler dan moet je daar eerst naar kijken.
Wel op contact zetten bij de controle.

Gr jan

ronaldvw (0), 9 jaar geleden

ik heb effe gecontroleerd of de bobine een vonk af geeft maar dat doet hij niet maar de bobine is wel goed wat die komt van een rijdende auto af ik heb een afbeelding bij dit bericht gedaan die sensor of wat het pressie is die omcirkeld is kan het eventueel daar aan liggen??

jan T (10) PRO, 9 jaar geleden

Ja dat is het versterkersmoduul voor de ontsteking dus dat kan ook de oorzaak zijn

Gr jan

ronaldvw (0), 9 jaar geleden

hey ik heb effe een andere versterkingsmodule geprobeerd en dat is het ook niet ben bang dat de ecu het probleem is dus ga effe opzoek naar een andere ecu om die te proberen

audia4 (0) PRO, 9 jaar geleden

ecu bij deze wagens doet niets met de ontsteking. denk nog eerder aan een contactslotschakelaar die brak is. (gingen als warme broodjes bij dit type)

hallgever kan ook.

ronaldvw (0), 9 jaar geleden

oke dus als ik er een nieuwe contactslot of een andere in zet die er ook op past moet hij het wer doen als het daar aan ligt want heb zelf nog een golf 1 cabrio dan sloop ik hem daar vanaf om te kijken of het daar aan ligt?

ronaldvw (0), 9 jaar geleden

ik heb nog een vraag hijkan het blok wel rond laten draaien alleen hij vonkt niet hoe kan het dan aan het contactslot liggen als hij hem wel kan ronddraaien?

bert klein (75) PRO, 9 jaar geleden

contactslot schakelaar zit achter op contactslot gaan nog wel eens defect , nieuw contact blokje proberen door stekker blok even over te zetten , los naast te hangen is het minste werk dan weet je ,of dit het is
Ontstekings module kan ook defect wezen deze zit in de verdeler.
Als je hem start met de verdelerkap eraf draait de ontsteking roteras wel rond?

ronaldvw (0), 9 jaar geleden

Hallo

Ik kwam gisteren thuis nadat ik de brandstof pomp had gecontroleert en een niet brandstof filter had gemonteerd toen deed hij het weer stuk mee gereden en naar een kameraad geweest kwam ik de straat inrijden viel die weer dood nu hoor ik mijn brandstofpomp niet meer draaien als ik hem op contact hebbmaar hij doet het wel als ik hem op 12v aan sluit kan het zijn dat mijn relais kapot is maar wel klikt?

ronaldvw (0), 9 jaar geleden

hey probleem is opgelost de brandstofpomp was stuk enekeer deed hij het wel andere keer niet allemaal bedankt mvg ronald

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.