Volkswagen Golf: Golf 3 valt uit na 2 km, als radio aanstaat

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 75pk

Heb een Golf 3 75pk, als je hem 's ochtends start en doet de radio aan, dan houdt hij ermee op precies op hetzelfde punt....na 1,8 km op de meter nauwkeurig. Als je voor dat punt rijdt dan wil je gas geven en valt het toerental naar beneden en slaat hij af. Na 5 minuten kun je hem starten en kun je de hele dag rijden zonder problemen.
Als je de radio echter niet aanzet 's ochtends, dan is er niets aan de hand.
Verder loop hij goed, heel af en toe even een hapering van de ontysteking op de snelweg als je rustig rijdt voel je dat soms. Dan staat de radio ook aan trouwens.
Ik zat te denken aan de ontsoringskap die op de verdeler zit, misschien stoort deze icm de radio.......of de temperatuursensor......

dank voor de tips

melandri

Geplaatst door melandri (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Heb je de radio net ingebouwd?
Denk eerder dat je in de ontsteking moet zoeken.

melandri (0), 17 jaar geleden

Nee, sterker nog.....er zit een orginele VW radio in....en ik weet wie hem nieuw gekocht heeft en die radio zat er toen al bij. Ontsteking ben ik met je eens, maar is het niet heel vreemd dat het probleem zich alleen voordoet als de radio aanstaat? En als het de ontsteking is, wat dan precies? De Hallgever heb ik ok al gehoord, maar er schijnt een ontstoringskap op dit type Golf te zitten, die ooit bedoeld was om de radio te ONTstoren. Maar naar het schijnt zorgt deze kap nogal eens voor storingen op elektronisch gebied, dus die ga ik er even afhalen denk ik.

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Inderdaad errug vreemd... als je de radio aanzet en wegrijdt is het enigste wat ik kan bedenken dat er toch ergens een probleem is.

Om ontstekings problemen uit te sluiten controleren bougies electrode afstand, en staat, bougiekabels op scheurtjes/deugdelijkheid, verdelkap etc.
Lucht filter en andere filters checken, maar ik denk dat deze wel goed zijn omdat je voor de rest wel goed kunt rijden op een inhoudingkje na.

Net alsof de radio een verkeerd signaal stuurt naar de boordcomputer welke dan in een noodloop komt, en de motor afslaat...

FF iets tever voor me, hoop dat een professional dit al eens heeft gehad...

Succes,
Cor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.