Volkswagen Golf: Golf IV 1.9 TDI---Klapperend geluid achteras

Bouwjaar: 1999

Beste volkswagenrijders,
Ik heb de volgende problemen. Als ik met mijn net aangeschafte golf IV over een drempeltje rij of een oneffen klinkerweg, dan hoor ik een klapperend geluid aan de achterkant van de wagen. Weet iemand wat dat is??? En het volgende probleem is bij het volledig indraaien naar links (parkeerplaats opdraaien) hoor ik voor wat kloppen/tikken. Wat zou dat kunnen zijn? Mijn golf is een 1.9 tdi en heeft 138.0000 km gelopen. Alvast bedankt voor je reactie.

Hans3987

Geplaatst door Hans3987 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

zundappgek12406 (0) PRO, 19 jaar geleden

ik denk dat je het geluid voor hoord, vaak zijn de stabilistator rubbers versleten....

Benny1078 (0) PRO, 19 jaar geleden

Klopt stabilisatorstangrubbers komt geregeld voor maar als het daar niet mee verholpen is zit je waarschijnlijk aan achterasrubbers.

Tim_vr6 (0), 19 jaar geleden

Hans, klap je achterbank eens in (lees: neer) en kijk dan eens of het klapperend geluid nog aanwezig is.
Kan voorkomen dat de achterbank niet meer goed vast zit en dan krijg je van die geluiden.
Heb het bij de mijne ook gehad, lang gezocht en het bleek dus de achterbank te zijn.

Kijk een voor de lol op deze site: WWW.TDICLUB.NL

Suc6,
Tim

vw-tje (0), 19 jaar geleden

Misschien mis je op je schokdemper de borgring, doordat deze vrij komt te liggen gaat ie bij oneffenheden lopen klapperen tegen het gedeelte wat je hoedenplank ondersteund.
Je moet voor de gein us, je hoedenplank eruit halen en flink je auto naar benee drukken,komt die ronde stang van je schokdemper helemaal naar boven dan mis je die borgring, succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.