Volkswagen Golf V: Golf TDI Start slecht met warme motor

Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDI

Hallo, ik heb het volgende probleem met mijn auto. De auto start als hij warm is slecht. Met koude motor start hij gewoon normaal. Heb de auto laten uitlezen bij de dealer en daar kwam de nokkenaspositiesensor uit. Heb deze laten vervangen, maar het probleem blijft. Ook na het vervangen wederom uit laten lezen en de melding blijft hetzelfde. Hoop dat iemand een idee heeft wat het kan wezen.

Martin-Golfplus

Geplaatst door Martin-Golfplus (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Je hebt misschien 2 problemen en dat kan zijn een te laag starttoerental van de startmotor (dus startmotor 9 van de 10x stuk) of je hebt een kabelbreuk ergens, dat kwam ook wel vaak voor.

Hoe slaat hij aan dan bij warme motor? Je hoort de startmotor langer draaien voordat hij aanslaat? Sec of 3-4? Dat kan aan startmotor liggen maar gezien je ook steeds foutmelding terug krijgt zou ik die als eerste laten oplossen want das niet goed.

Martin-Golfplus (0), 8 jaar geleden

Dankjewel voor je reactie. De foutmelding blijft hij gewoon geven na vervanging nokkenaspostiesensor. Dit is ook gewist uit de computer door de vw. Het klopt dat je de startmotor langer hoort draaien.

bert klein (90) PRO, 8 jaar geleden

Als de nokkenas sensor storing geeft zul je het hier in moeten zoeken, geef hier aan welke storing deze geeft. sensor curve verschil , sensor buiten bereik, of sensor bedrading storing. er zijn tal van storingen dus uitlezen met
vcds/vagcom de storingcode weergeven.

prince (0), 8 jaar geleden

Startcorrectie laten uitvoeren bij specialist. Vaktechniek, vvt, jd......
Google maar op tdi Startcorrectie

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.