Volkswagen Passat Variant 1.9 TDI 66kw: Handleiding extra functies Climatronic

Bouwjaar: 1999

Hallo,

Ik las op een duitse website, dat er een speciale (geheime ?) handleiding is voor de Climatronic. Daarmee zou je allerlei exra functies kunnen uitlezen middels het bedieningspaneel van de Climatronic, zoals het aan of afzetten van het claxonalarm, het automatisch sluiten van de portieren bij een snelheid van 10Km/h en hoger et cetera.
Kent een van jullie deze handleiding en ben je wellicht genegen, die te "delen" ?

Alvast bedankt,
Ron

Zaronny

Geplaatst door Zaronny (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

dutch123 (65), 19 jaar geleden

Je kunt inderdaad via het display van de climatronic verschillende zaken uitlezen. Maar alleen van de climatronic. Voor zover ik weet niet van andere modules. De automatische vergrendeling wordt met een ander regelapparaat bediend.
Met de juiste codes kunnen sommige instellingen gewijzigd worden. Ik heb hier geen info over, ik weet alleen dat het kan.

Zaronny (0), 19 jaar geleden

Hoi Dutch,

Wanneer je op dit moment op www.ebay.de zoekt naar Passat en dan even spit door de items (en wellicht taal), dan kom je de aanbiedingen tegen van zo'n handleiding. Men meldt daar, dat je echt een hele hoop kunt uitlezen, zelfs gegevens van het motormanagement. Je zou er zelfs de serviceinterval mee kunnen aanpassen. Nou gaat het mij meer om de eventuele handige functies als om dat soort fratsen. Wellicht dat ik er via ebay maar eens een moet kopen ?

Dennis2132 (0), 19 jaar geleden

kijk eens op tdiclub.nl daar is vast wel wat te vinden

dutch123 (65), 19 jaar geleden

Dit is leuk. Ik ga zeker zoeken. Als ik iets vind, laat ik het weten.

dutch123 (65), 19 jaar geleden

In http://home.eplus-online.de/olbe/pdfs/Cl... staan de functies welke ik al eens gezien had. Maar nog geen zaken die alleen met het motormanagement te maken hebben.

Zaronny (0), 19 jaar geleden

Ik heb via TDICLUB.nl (bedankt voor de tip, Dennis, leuke site voor een tdi-rijder) de volgende link naar de website van Johnny van Dam gevonden, waar een paar bestanden staan, die je kunt downloaden. Inderdaad gaat het bij de betreffende codes alleen om "airco-gerelateerde" gegevens (behalve dan de rijsnelheid).
http://home.wanadoo.nl/johnnyvandam/id23...

Maar volgens e-bay zou je ook functies als het claxoneren als je de wagen afsluit (soort audio-signaal) of het automatisch afsluiten van de deuren bij een rijsnelheid van hoger dan 10km/u kunnen activeren. En dat staat niet in deze eerdergenoemde bestanden. Dus ik moet nog verder zoeken.

Ben trouwens wel benieuwd of je de op te roepen waardes ook standaard kunt laten staan. Ik heb nu twee keer een buitentemperatuur-indicator (1x dashboard en 1x climatronic) en het lijkt me wel leuk om op de climatronic ipv de buitentemperatuur de actuele binnentemperatuur te laten zien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.