Volkswagen Golf IV: Hoog Olieverbruik

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.8 v6

Hallo,

Ik ben sinds mei dit jaar eigenaar van een Golf 4 2.8 v6 24v Bj 2001..

Wat mij na de aanschaf niet direct is opgevallen is dat de motor een toch wel vry hoog olieverbruik heeft bij het gebruik van de voorgescheven olie soort en wel Longlife 5W30.. Ik heb hier meer mensen over gehoord het komt ook voor bij de V5 modellen..
Wat kan ik hier aan doen..? In het onderhoudsboekje staat al een standaard olie verbruik vermeld maar heb het vermoeden dat de Golf op het moment wel een slokje extra erdoorheen slurpt

Hoor het wel..

Bvd

chris--> 2.8 v6 4 motion

Geplaatst door chris--> 2.8 v6 4 motion (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Maar hoeveel verbruikt hij precies?
Vul hem tot precies maximaal op de peilstok en dan wachten totdat hij op minimaal staat (is ongeveer 1 liter) en dan kijken hoeveel km je hebt gereden, dan weet je hoeveel hij precies verbruikt.
Ook kan natuurlijk lekkage dit verbruik verklaren dus daar zou ik ook even naar kijken.

zicky (0), 11 jaar geleden

mijn t5 verbruikt per 2 tanks (80x2=160l of 2000km) ook een bus olie. Nergens een lek te zien, niks op de oprit, niks aan de motor. Tja, ik ben het al gewoon :-(

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.