Volkswagen Passat: Hoog verbruik en slecht stationair

Bouwjaar: 2000

Ik rij een 1.8 TURBO TIPTRONIC. Vorig jaar liep hij slecht stationair. (veel hoog/laag) Gasklep laten reinigen en de problemen zijn maanden weggeweest. Inmiddels heb ik ook de distributieriem prefentief laten vervangen. Thans loopt het benzineverbruik op tot 1:7 gemiddeld (stad en snelweg en ik rij echt als een bejaarde) Wanneer ik in D voor een stoplicht o.i.d sta gaat de auto helemaal trillen. Het lijkt wel een diesel. Zet ik de auto uit de D stand in N dan loopt hij goed stationair. Ik dacht eerst aan een losse of kapotte slang die valse lucht aantrekt maar zoals ik al zei loopt de auto in N netjes stationar. Hij is uitgelezen door VW en er komen geen foutcode's uit. De monteur zei aan de gasklep te denken. Een ander opperde een fijnere luchtfilter? Ik ben dankbaar voor iedere mogelijke oplossing

rovama

Geplaatst door rovama (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

het kan de tempsensor zijn deze wordt alleen als storing weergegeven als hij helemaal onderbroken is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.