Volkswagen Golf VI : Houterig draaien : foutcode P00C600

Brandstof: Diesel, Motorcode: CAYC, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Dit is een Bluemotion met 149.000 km op de teller. Voertuig komt eerste maal bij ons. Eigenaar klaagt al tijdje blijkbaar dat hij 'smorgens moeite heeft bij het starten. Auto slaat perfect aan maar begint te trillen en valt stil. Start onmiddellijk terug en terug stil. Dit duurt volgens hem een 200m en dan rijdt auto terug normaal.
Nu is auto bij ons gekomen en hebben wij foutcode P00C600 die steeds weerkomt.
Auto blijft nu slecht draaien. Dus voor alle zekerheid groot onderhoud gedaan want brandstoffilter zat er 60.000 km in en was sterk vervuild (zwart), maar dat zien wel wel meer zelfs na 30.000 km.
Auto draait op 2à3 cilinders en in de parameters komen we op :
1) ,2,697 mg/smag
2) -2.906 mg/slag
3) 1.223 mg
4) - 2.280 mg

Sinds wij groot onderhoud gedaan hebben blijft hij slecht draaien.
Foutcode opgezocht maar het kan blijkbaar van alles zijn. Pomp in tank draait.
Verstuiver(s) of bedrading?

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Frankie3226 (0) PRO, 7 jaar geleden

Beste,
aan de waarden te zien van de injectoren, zouden deze allemaal vervangen moeten worden, denk ik.
Veel sterkte.

jhl (0) PRO, 7 jaar geleden

Auto is momenteel binnen bij dealer voor alle zekerheid. Eigenaar heeft tot heden (150.000 km) alle onderhouden bij dealer laten doen. Afwachten, want aan de telefoon waren ze maar bars tegen de eigenaar. Drie weken minimum wachten op antwoord. Geen wonder dat de mensen niet meer naar deze grote garages gaan. Een minimum aan vriendelijkheid is toch een kleine moeite. Ik was er bij toen deze persoon naar zijn dealer belde. Amaai, moesten wij zo antwoorden mochten we morgen onze garage al sluiten. Maar dit zal wel komen door de grote stress bij de VW-dealers ivm de EGR-koelers die sneuvelen bij de vleet, de waterpompen die defekt gaan aan de lopende band, de sjoemelsoftware..........
Ach ze kunnen er zelf niet aan doen de dealers. Soms heb ik het echt moeilijk met de commentaren van de mensen op de dealers. Waar is de tijd van de goeie 19 TDI !!
Ik hou jullie op de hoogte.

jhl (0) PRO, 7 jaar geleden

Zopas nieuws gekregen van dealer : idd 4 injectoren te vervangen.
Incl. terugroepactie 23Q2.

check

Beste antwoord, geplaatst door jhl (0) PRO, 7 jaar geleden

Probleem opgelost : 2 injectoren defekt, maar alle 4 vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.