Volkswagen Golf Variant 2002: Kachel regelklep werkt niet meer

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AZD, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Beste forum leden,

Met plezier rij ik mij golf 4 variant. Helaas kan ik de temperatuur niet meer verstellen. De stelkabel werkt nog naar behoren. Alleen de pin vd stelarm die in het kachelhuis gaat zit los.

Deze kan ik ondersteunen, zodat hij wel blijft zitten, maar dit lost niet het probleem op. Kan het zijn dat er in het kachelhuis wat afgebroken is?

Thejoz

Geplaatst door Thejoz , lid sinds 1 jaar geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Als je het kabeltje los neemt kun je met je vingers voelen wat er mis is , knapt inderdaad wel eens af.

Thejoz, 1 jaar geleden

Ik kan idd het het asje uit het kachelhuis halen, maar wat zou ik aan de binnenkant moeten voelen? Kan er bij maar voel alleen iets van schuim/filter.

Als ik er een nieuw (paars, foto 2) dopje inzet zal dat de oplossing zijn? Gene die er nu in zit lijkt wel wat te missen. Of is het met deze problemen toch het kachelhuis vervangen

.

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Lijkt me dat het asje is afgebroken , is het heveltje op de foto boven een reparatie setje dan is dat de oplossing.

Beste antwoord, geplaatst door Thejoz, 1 jaar geleden

Gefixed.

Asje was idd beschadidgd, 2 haakjes afgebroken waardoor het asje langzaam uit het huis liep. Onderstopt dus zakt niet meer. Onderdeel niet nieuw te verkijgen, sloop vast wel.

Waarom ik geen warme lucht meer kreeg. De klep in het kachelhuis heeft een lipje aan de onderkant war het asje overheen schuift. Maar de klep zat niet recht boven het gat vh asje. Daardoor leek het of dat er wat afgebroken was. Via onderstaand filmpje het kachelhuis deels kunnen demonteren en de onderdelen weer aan elkaar kunnen koppelen.

https://youtu.be/n6GHmzr7uAI

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.