Volkswagen Golf: Knak bij het sturen, allen bij warme motor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI (130PK)

hallo,

Sinds een maand of twee heb ik het 'probleem' dat wanneer ik een kilometer of 40 op de snelweg heb gereden, en daarna door een woonwijk rij dat ik bij het sturen (zowel naar links als naar rechts, maar bij rechts het meeste) een soort 'KNAK' geluid hoor. Ik heb het forum al afgezocht, maar het rare is dat het bij mij echt alleen is na een km. of 40 gereden te hebben. Als ik 's morgens thuis weg rij heb ik nergens last van.

Omdat ik de auto 2e hands heb gekocht heb ik de auto een grondige inspectie laten geven bij een echte VW dealer, en de enige op/aanmerking die ze daar hadden was een lichte speling op de stabilisatorstang rubbers en de verbindingsstangetjes. Hiermee ben ik terug gegaan naar de garage waar ik de auto heb gekocht, en ze hebben toen de rubbers van de stabilisatorstangen vervangen, maar niet de verbindingsstangetjes. Zouden deze stangetjes het probleem kunnen zijn?

En paar weken later ben ik weer terug gegaan met het 'KNAK' probleem, maar ze konden niks vinden in de garage (ik kwam er pas later achter dat het alleen bij een warme motor was).
Nu breng ik hem donderdag voor de 3e keer terug en gaan ze er een eind mee rijden om hem warm te krijgen, maar ik zou graag van jullie suggesties willen krijgen over wat het probleem zou kunnen zijn.

ik heb de volgende dingetjes nog 'getest'

1. bij stilstand het stuur kort naar links/rechts bewegen geeft ook de knak, maar die klinkt dan lichter
2. volledig draaien van stuur geeft alleen de knak bij wederom een warme motor

iemand een idee?

groet Bas

[update]

heb net maar eens zonder radio aan gereden terwijl de auto goed warm was, en dan hoor ik een lichte serie knakjes bij een bocht. De 'harde' knak is maar af en toe en hoor ik zelfs boven de radio uit (of denk ik dat ik hem hoor maar voel ik hem?)

zillion

Geplaatst door zillion (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Santa (0), 17 jaar geleden

heb je al eens geprobeerd om met de auto rondjes te rijden met MAXIMALE stuuruitslag?
Indien je dan knakkende geluiden hoort duidt dat meestal op vastzittende c.q. versleten homokineten.

zillion (0), 17 jaar geleden

ja dan knakt hij ook, zal ze van de week zeggen de homokineten na te kijken, daar moet het probleem haast wel in zitten.
kunnen ze meteen de verbindingsstangen ook vervangen als ze toch bezig zijn :)

Santa (0), 17 jaar geleden

Indien het de homokineten zouden zijn, moeten ze blijvend hoorbaar zijn bij het rondje rijden.
Indien je het alleen hoort bij het bewegen van het stuur, zal er ergens een kogel met speling moeten zitten danwel ruimte in de stuurinrichting zelf.

De bovenste bevestiging van de veerpoot wil ook nog wel eens voor rare geluiden zorgen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.