Volkswagen Polo: Koppeling ontkoppelt bij warme motor slecht

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 8V

Hallo allemaal,


Vreemd probleem met mijn Polo. Bij een koude motor is wegrijden en schakelen geen enkel probleem. Zodra de motor een tijdje heeft gelopen en op bedrijfstemperatuur is, begint de koppeling slecht te ontkoppelen. Schakelen gaat dan moeizaam en maar net, in de achteruit zetten zonder stevig gekraak is geen optie.
Ik moet bij een warme motor dus het pedaal echt volledig intrappen en krijg dan maar nét geschakeld. Bij een koude motor is in de achteruit zetten en schakelen geen probleem.

Iemand een idee?


Groeten en alvast bedankt voor de bijdrages.

dieselboy1979

Geplaatst door dieselboy1979 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

arjankempeneers (0) PRO, 12 jaar geleden

Misschien dat de koppelingsplaat zwaar gaat over de spiebaan van prise-as. Bij warme motor zet alles uit, dus dat zou een mogelijkheid kunnen zijn. Gaat koppeling ook zwaar? Kabels geven ook nog al eens problemen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.