Volkswagen GOLF 1999: koppeling / versnellingsbak 1.4

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: AHW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Hi all,

heb een golf 4 welke een defecte koppelingspomp had aan de bak, deze vervangen voor een goede maar de hendel aan de bak waarop de cilinder werkt is gewoon "loos"

zie hier enkele foto's... mijn gevoel zegt dat het bekende boor probleem zich hier heeft voorgedaan aangezien het om een DUW versnellingsbak gaat.


drukstiftje zit ook vast achter het druklager... wat te doen.. nieuwe bak?

KJALMELO

Geplaatst door KJALMELO (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (2120) PRO, 7 jaar geleden

Stiftje niet door de drukgroep gesleten ?

KJALMELO (0), 7 jaar geleden

Misschien een domme vraag maar hoe kan ik dit checken? Stiftje eruit trekken of moet ik de hele bak erachter weg trekken.

Uitleg is welkom :)

kaleido 1 (2120) PRO, 7 jaar geleden

Als het stiftje door de drukplaat is gesleten , moet de bak er achter weg , maar je kunt proberen om het stiftje er uit te trekken , dan zie je gauw wat de schade is.
Het heveltje dat tegen het lagertje aan duwt zit nog wel goed vast op de as ?

KJALMELO (0), 7 jaar geleden

We zijn dus vanmiddag aan de gang gegaan en alles nog eens goed bekeken, het koppeling heveltje wat tegen het druklager aan zit was gescheurd. zo geen foto van kunnen maken. soortgelijk vond ik op google.


Doordat het heveltje was gescheurd koppeling pedaal hard na ontluchten, had nog een oude versnellingsbak liggen met dit onderdeel nog heel.

overgezet en probleem opgelost. (drukstift zag er ook nog mooi uit)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.