Volkswagen Golf : koppeling/trillingen

Ik heb sinds feb 2005 een Golf 5 105 pk tdi. Het is een leaseauto en ik heb hem vanaf km stand 0. De teller staat nu op 84000 km. Al vanaf het begin vind ik de koppeling niet fijn. Je voelt duidelijk verbinding tussen de motor en de bak tot stand komen. Dit voel je in je voet. Het zijn niet echt trillingen maar je voelt het duidelijk. Daarbij, als de koppeling aangrijpt (bij het wegrijden) dat je de motor een beetje voelt resoneren in de carrosserie. Zeker als je geforceerd optrekt (doe ik nooit verder), met overdreven slipppende koppeling dan hoor je het gegons boven de motor uit. Bij de dealer konen ze niks vinden. Mijn vorige Golf (type 4 90pk tdi) daarvan greep de koppeling boterzacht aan.

Misschien wat moeilijke diagnose maar ik hoop dat er mensen zijn die met dit probleem bekend zijn. Alvast bedankt!

Joop5831

Geplaatst door Joop5831 , lid sinds 16 jaar geleden

5 Reacties

jan T PRO, 16 jaar geleden

laat de dealer het dan voor leggen bij pon je hebt toch garantie zo simpel is dat.
groetjes jan.

stefan84, 16 jaar geleden

inderdaad en zo is dat

zeker bij een nieuwe auto die het al vanaf begin's of aan doet!

gewoon even terug gaan Joop,zou tegek zijn als ze je afschepen ermee..

Stefan

Joop5831, 16 jaar geleden

Dealer heeft er al naar gekeken in het begin. Ze hebben toen het vliegwiel vervangen en daarna was het minder. Maar nog steeds niet optimaal. Dealer zegt dat het binnen de tolerantie valt.

Santa, 16 jaar geleden

Ach ja, de beroemde `TOLERANTIE` wordt weer eens van stal gehaald! DOODDOENER eerste klasse! Het valt binnen de tolerantie....Welke tolerantie? Door WIE vastgesteld? HOE vastgesteld? WAAR staan die toleranties vermeld?
Kijk Joop, je rijdt in een lease/auto en de leasemij. zal echt geen strijd aangaan met de dealer over een klachtje over een koppeling. Nog 2 jaar en de auto is weer weg....
De vraag hier is niet of het binnen de toleranties valt, maar of je dit als klant moet accepteren. Ga voor de gein eens een stukje rijden in zo´n zelfde type auto en oordeel dan zelf......

Harry4233 PRO, 16 jaar geleden

Toch komt het door je tweemassa vliegwiel, ook bekend probleem bij de 130 pk s vreselijk geresoneer en die vliegwielen gaan vaak kapot ook zeker binnen de 100.000 kilometer hoor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.