Volkswagen Polo: Kopplingskabel

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

ik heb een nieuwe versnellingsbak in mijn polo gemonteerd nu loop ik tegen het probleem aan dat ik de koppelingskabel niet afgesteld krijg.
ik krijg niet voldoende speling, ben bang dat de koppling gaat slippen als ik hem zo monteer. nu heb ik lopen draaien aan een dik gedeelte, dan krijg ik te veel speling. Dat is volgens mij voor het losmaken.
mijn vraag is kan ik dit afstellen? en zo ja hoe kan ik dat doen?

alvast bedankt, Groeten

djoelst

Geplaatst door djoelst (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Ging het intrappen van de koppeling nog lekker licht of was het al een tweevoets bediening? Overweeg dan een nieuwe kabel al is het monteren er van ook weer een vingeroefening. Zit om die oude kabel nog die bindstrip gekruisd om dat stelgedeelte ?
Alleen aan de binnenkabel trekken is zinloos maar tegelijkertijd al draaiende aan die buitenkabel en duwen wil na enig oefenen het stelsysteem inschuiven . Je hulp moet hem in die stand houden en die stripogen inhaken. Oefening baart kunst. Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.