Volkswagen Bora: lambadasonde

Bouwjaar: 2000

Op het dashbord brand steeds een lichtje om aan te duiden dat er er een fout is ergens. Na diverse bezoeken aan de concessiehouder van VW, testen met computer en alles wat maar kan is de conclusie dat de afstelling van de fabriek uit te precies is en dat de lambadasonde alhoewel er geen probleem is, aangeeft dat de uitlaatgassen niet in orde zijn. Een nieuwe lambadasonde geeft na 20 km dezelfde foutmelding. De garagist beweert dat daar niets aan te doen is. Ze kunnen wel de foutmelding wissen maar na enkele kilometers licht het verklikkerlichtje weer op.Klopt het dat aan die afstelling door de fabriek niets te doen is ?

dupl-u-29844-5dd14a08c8d6f+butsu

Geplaatst door dupl-u-29844-5dd14a08c8d6f+butsu (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Als dat zo was, zou je al veel eerder problemen gehad moeten hebben. Is dit plotseling gekomen of langzaam aan gebeurt? Zijn er klachten met betrekking tot het rijden, zoals inhouden, stotteren of vermogenverlies?
Waarschijnlijk toch ergens een fout. Bijvoorbeeld valse lucht in het inlaattraject of lekkage van de uitlaat in de buurt van de lambdasonde. Mogelijk een defect aan een injector of brandstofpomp of brandstofdruk regelaar.
Welke foutcode(s) kreeg je (bij voorkeur het nummer)?

Guido Priemus (0) PRO, 18 jaar geleden

Is het een 2.0 /85 Kw?

dupl-u-29844-5dd14a08c8d6f+butsu (0), 18 jaar geleden

Het is een 2,O/85 KW

dupl-u-29844-5dd14a08c8d6f+butsu (0), 18 jaar geleden

Old Ford,
Het is plotseling verschenen, voorts zijn er geen klachten in verband met het rijden, alles is normaal. Welke foutcode er is weet ik niet.

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Foutcode kan geen kwaad om een om een tip te geven waar je het in moet zoeken,anders valt er niks nuttig te zeggen.

hakeemolajuwon (0) PRO, 18 jaar geleden

Die concessiehouder geeft er duidelijk blijk van zelf weinig kennis van zaken te hebben. Zijn uitspraken zijn tenenkrommend. Ik zou een ander adres opzoeken voor een second opinion.

jurgen/joost (0) PRO, 18 jaar geleden

heb nu zelf ook zoiets bij de hand: lambda sensor geeft aan dat hij te arm loop over langere periode. ik verdenk het actief koolstoffilter ervan dat hij lucht lekt (lang slangaansluitingen op koolfilter)
is lastig te controleren maar alles duidt wel in die richting
succes

jurgen/joost (0) PRO, 18 jaar geleden

na verdere metingen bleek het toch de luchtmassameter te zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.