Volkswagen Polo: lampje accu/dynamo van polo blijft branden

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1050 cc

Hallo sleutelaars,

Het lampje van de accu/dynamo van mijn polo uit 1987 blijft branden.
Ik heb de casette met koolborsteltjes vernieuwd --> geen verandering. Automaterialenzaak zei toen dat waarschijnlijk de accu kapot was. Toch maar eerst een goede accu van mijn zwager geprobeerd (voordat ik een nieuwe aanschaf en het niet de accu blijkt te zijn) --> lampje blijft nog steeds branden dus de accu lijkt het ook niet te zijn.
Ik heb het gevoel dat hij nog wel laadt omdat ik nog niet met een lege accu heb gestaan maar ik wil toch graag weten waarom het lampje blijft branden ??

Groetjes en alvast bedankt.
Hans

hans van gestel

Geplaatst door hans van gestel (50) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

peter615 (0), 15 jaar geleden

Ik denk dat u dynamo stuk is! Lampje brand als de laadstroom te laag is denk ik.

Ralf_Jensen (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo Hans,
Laat even je dynamo controleren. Vaak is een ruildynamo veel beter dan zelf "cassettes met koolborstels" te wisselen. Accu vervangen met allerlei trucjes passend maken.
Koolborstels is niet altijd de oplossing.

Suc6

Jensen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.