Volkswagen Golf: lek in stuurbekrachtiging (servo)

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900

Hey,

Kan iemand mij helpen met het volgende probleem ?

Tijdens het rijden met mijn wagen hoorde ik ineens een raar / krakend geluid indien ik links of rechts draai met mijn servo stuur. Ik heb er ongeveer nog 60 km mee gedaan. Iemand zei dat het uw servo olie is (hydraulic fluid/olie van het type CHF 11S). Ik heb gezien dat het potje leeg was, ik heb er bijgekapt tot niet voor MAX.

Toen ik ermee reed was het geluid weg. Maar daarna zag ik dat er een lek was (een olie vlek onderaan mijn wagen). Ik heb de potje terug open gedaan en zag dat deze terug leeg was na 5 uur.

Ik heb gehoord van iemand dat ik mijn stuurhuis en nog een aantal andere zaken moet vervangen !! en dat het zeker min 1000 euro zou kosten met werkuren inbegrepen !!!. Of kan het iets anders zijn bv. kabels of zo?

gr
Migo

TurboNepper

Geplaatst door TurboNepper (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Eerst kijken waar hij olie lekt,meestal is er een slang lek,maar een lek moet zo te zien zijn,dus ik zou er ff mee langs de garage gaan.Zorg ervoor dat er genoeg olie in zit als je gaat rijden,anders gaat de pomp stuk.

Ricky

TurboNepper (0), 16 jaar geleden

Hey Ricky,

Alvast bedankt voor uw antwoord :-)

Ik heb pas maandag een afspraak kunnen maken met een garagist, was volledig volgeboekt, daim :(. Heb daarnet (7 uur geleden) bijgevuld en nu is het terug leeg :(

Stel dat de pomp stuk is, wat moet er allemaal hersteld worden (slang(en) - pomp ..... . Kunt u ook een link doorsturen (bv. in google of zo) hoe die pomp ongeveer uitziet en ongeveer hoeveel zo'n pomp kost ? Is ook gemakkelijk om de pomp zelf te plaatsen ?

gr
Migo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.