Volkswagen Golf V: Met contact uit blijft de motor draaien

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 TFSI GTI

Golf 5:
Probleem, de motor blijft draaien met het contact uit. Pas wanneer je de sleutel verwijdert gaat de motor uit.
Uitgelezen:
Code's 0963 en 0375
Relais gecontroleerd en vervangen
Electrisch gedeelte contactslot vervangen
Probleem nog steeds aanwezig

jabuit

Geplaatst door jabuit (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Meestal is dit inderdaad het contactblokje, maar zit er een trekhaak onder? Of iets anders wat achteraf is ingebouwd? Er zou dan denk ik iets zijn wat 12 Volt op contact 15 blijft houden. Bijvoorbeeld de constante stroomdraad van de trekhaak die door wat dan ook tegen de schakelplus aanligt van de trekhaak, dan krijg je zelfde soort taferelen.
Of probleem in het stuurwiel regelapparaat.
P.S. Die foutcode's ken ik niet.

Tom Schottman (0) PRO, 12 jaar geleden

Kijk even of de motor ook uit gaat op het moment dat je aan je lichtschakelaar zit , diverse seat modellen hebben dit probleem en word veroorzaakt door de lichtschakelaar.
Groet Tom

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Zeg maar gerust ook diverse VW modellen, heb precies wat je zegt ook gehad met een Golf plus die niet uit ging, lag ook inderdaad aan de lichtschakelaar.

audia4 (0) PRO, 12 jaar geleden

ik heb ook al mogen meemaken dat de motorkabelboom inwendig stuk was. (lees isolatie doorgesleten en inwendig dus verbinding met diverse draden)

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Ja dat komt idd ook wel voor, blijven we lekker aan de gang met vw haha.
Ditzelfde probleem kan zelfs ook nog komen door een kortsluiting in of een verroeste/geoxideerde stekkerdoos van de trekhaak (laatst ook gehad). Er blijft dan via de stekkerdoos (in dit geval de schakelaar) een plus staan of de contact 15 draad waardoor de plus niet wegvalt als je contact uitzet dus de motor blijft draaien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.