Volkswagen Golf: Moeilijk koud starten

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Hallo,

Long time reader, first time writer.

Mijn golfke (+- 150.000 km) start moeilijk als hij koud staat (warm starten is geen probleem). De startmotor krijgt hem wel steeds rond, maar het duurt lang vooraleer hij aanslaat en er komt een deftige pluim witte rook uit. Hij draait dan +- 1 min. niet zo proper, maar komt dan wel op z'n positieven. Eénmaal hij warm staat is er geen enkel probleem, draait hij zeer regelmatig en rookt hij niet.

Deze zomer had ik wel een afgebroken krukaspoulie, maar deze werd hersteld en de timing van de dieselpomp werd ook afgesteld. Ik heb het daarna ook nog eens laten nakijken of de poulie niet slaat, etc. en volgens mijn garagist bleek alles ok.

1. Vervuilde verstuivers?
2. Gloeibougies stuk?
3. Verkeerde timing van de pomp?
4. ?

Senor B.

Geplaatst door Senor B. (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

kijk eerst de goelibougies na.
als dat goed is controleer dan het inspuitbegin in de bassisstand want als dit telaat staat dan start hij slecht maar loopt gewoon goed.

groetjes jan.

hennep (0), 16 jaar geleden

zou ook de koelvloeistoftemperatuursensor kunnen zijn ( defect ) deze geeft dan verkeerde waarde's door, spuit te veel of te weinig in als hij koud is en start dan niet of heel moeilijk

SAKHY (0), 16 jaar geleden

Hallo,waarschijnlijk ligt het aan je dieselpomp, gewoon een andere plaatsen misschien revisie,tweedehands of zo
Dat is het enige wat zou helpen laat je niets wijsmakenof nog meer in de kosten jagen
heb hetzelfde al bij verschillende tdi`s gezien
enige troost het zal niet erger worden, alleen vervelend bij koudstarten natuurlijk
hopelijk ben je hiermee geholpen
groeten
mustafa

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.