Volkswagen Caddy: Motor stottert

Bouwjaar: 2000

Hallo allemaal,

eerst even het volgende:

Enkele weken geleden maakte de motor plotseling een enorm kloppend geluid en had ik geen vermogen meer. Naar garage gebracht en vervolgens is de cilinderkop, de kleppen, koppakking, distibutieriem, nokkenas etc vervangen. Dat grapje kostte me 1400 euro, maar wat de oorzaak is geweest is me nog steeds niet echt duidelijk.

Sindsdien heb ik als de motor een tijdje stil heeft gestaan vaak (niet elke keer) problemen, die ik voor het bezoekje aan de garage niet had. Als ik de motor start loopt hij de eerste 4 seconden goed en begint dan ineens te stotteren (hij wil bijna afslaan) en de hele wagen trilt als een gek (lijkt wel of ie maar op 2 of 3 cilinders loopt). Na ongeveer een minuut verdwijnt het plotseling en heb ik nergens meer last van. Motor uitzetten en opnieuw starten heeft geen zin, hij blijft stotteren. Hij heeft het in alle versnellingen (bij sommige toerentallen meer als andere). Pas als de motor een paar uur stil heeft gestaan is het gedonder er weer (overnacht bijv.). Nu is er al twee keer gecontroleerd of ergens een lek zit waardoor lucht naar binnen komt. Dat werd inderdaad gevonden en er is een slangetje vervangen, maar het probleem is er nog steeds.
Vervolgens gloeibougies gecontroleerd en wat bleek: er was een kapot. Deze heb ik vervangen en je zou dus denken dat het probleem is opgelost. Niet dus. Iemand enig idee wat de oorzaak nog kan zijn? Misschien de temperatuursensor? De weerstand bleek 4900 Ohm te zijn bij een buitentemperatuur van 0 graden. Dit lijkt wel normaal. Ook laat de sensor de bougies gewoon gloeien. Ik ga nog proberen om de sensor los te koppelen zodra de motor weer stottert. Waarschijnlijk heeft de lage temperatuur van de afgelopen weken er iets mee te maken omdat ie bij warme motor nergens last van heeft. Het is echter ook niet uit te sluiten dat ie toch nog ergens lucht aanzuigt.
Hopelijk heeft iemand een ideetje...

Dennie_Hebels

Geplaatst door Dennie_Hebels (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

heb je niet perongeluk een gloeibougie iets scheef erin gedraaid.... als dit het geval is blijft hij nog lucht aanzuigen en kan hij geen goede compressie maken. als het blok warmer word kan het luchtlek door uitzetting verdwijnen...


en als het echt pas NA de reparatie is begonnen lijkt mij het een typisch geval van een garantieverhaal....


suc6

Dennie_Hebels (0), 19 jaar geleden

Nu het weer wat warmer is heeft ie geen last meer van gestotter. Denk toch dat het een van de sensoren is. Loskoppelen van de sensor heb ik door het warmere weer niet meer kunnen uitproberen, dus zeker is het nog niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.