Volkswagen Polo 2010: Motor stottert en vermogen valt weg

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CGP, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 51

Sinds een paar dagen merk ik een nogal vervelend probleem met mijn Polo 6R 51kW uit 2009. Na een minuutje of 10 rijden wil de motor niet meer stabiel/soepel lopen.

Bij constante snelheid op de weg valt het motorvermogen voor een paar seconden weg en komt dan met een stoot weer terug. Vooral tijdens cruisecontrol is dit goed te merken. De auto gaat dan een paar km/h langzamer rijden, en knalt dan weer vooruit naar de juist snelheid. Dit herhaald zich continu om de 15/30 seconden.

Bij stilstaan, loopt de motor dan ook regelmatig niet stabiel en zakt in toeren, tot hij weer een dot gas geeft om rond de 900rpm te komen. Bij wegrijden is dit ook erg vervelend omdat soms, het motorvermogen wegvalt en dan in 1x doorknalt.

Weet iemand waaraan dit eventueel zou kunnen liggen? Heb er zojuist nog wat nieuwe brandstof in gedaan, maar dit biedt ook geen resultaat.

bass012

Geplaatst door bass012 (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.