Volkswagen Golf 2002: Nippel stalen remleiding geknapt.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: AQN, Motorinhoud (cc): 2400, Vermogen (kw): 125

Vanwege de APK keuring moesten de remleidingen voor worden vervangen, nu is me tijdens demontage een nippel van de stalen remleiding afgebroken.

Hoe kan ik dit oplossen? zijn hier evt adapters voor? of moet ik nu de complete stalen leidingen vervangen (wat me totaal geen easy job lijkt zonder brug)

zag onderstaande adapter... kan zoiets mij helpen dit te fixen?

https://www.remleidingshop.nl/product/re...

alvast thanks!

.
KJALMELO

Geplaatst door KJALMELO (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

1 jaar geleden - harry4203

De nippel is toch niet gebroken, de leiding is gebroken. die moet je toch vernieuwen zeg je. of deze warm maken en stukje leiding verwijderen, of gewoon deze nippel nieuw kopen. Ik neem aan dat je een set hebt om leidingen te maken?

    ja bedoel de nippel is afgebroken van de stalen leiding, nee heb geen setje om leidingen te maken. wou enkel het laatste deel vervangen van de remleiding.

    Deze nippel nieuw kopen ben ik wel speciaal gereedschap voor nodig toch? - KJALMELO (0), 1 jaar geleden

1 jaar geleden - harry4203

Ik zou deze complete leiding demonteren, meenemen naar een automaterialenzaak, en deze na laten maken. Als je zelf een felssetje moet kopen waarbij enige ervaring ook wel lekker is ben je duurder uit, en ga aub niet zitten tobben met die verbindingsstukjes. Gebruik dan liever een verbinder voor een felskoppeling, zeker bij stalen leidingen.

1 jaar geleden - Hans4040

Ik snap het ingewikkeld gedoe niet helemaal...
Je wilt de leidingen vervangen, dus je moet een nieuwe leiding maken met aan twee kanten nieuwe nippels.
Deze nippel met het afgebroken stukje leiding schoonmaken en opnieuw gebruiken., eventueel.
Je kan ook nieuwe nippels kopen, wat ik persoonlijk zou doen.
Je hebt geen felssetje dus je moet het laten doen en dan de kant en klare leidingen onder de auto monteren, ontluchten en klaar.

1 jaar geleden - harry4203

Precies.

1 jaar geleden - KJALMELO

Probleem opgelost, heb een nieuwe nippel gemonteerd en er een nieuwe felsrand op gemaakt. auto is vandaag herkeurd dus kan er weer een jaartje tegenaan.

thanks voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.