Volkswagen Golf Sportsvan 2016: Olie gebruik

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: CZC, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 92

Beste forum leden Ik had vanmiddag een gesprek met een goede bekende van mij , hij heeft deze auto gekocht en jaar geleden .Nu klaagt hij over het olie gebruik . Dat hij de laatste tijd veel olie gebruikt IK heb zo eens op net rond gekeken en dat schijnt wel veel voor te komen (zuigerveren ??) Zijn er leden
/profs die dit kunnen bevestigen?? waarschijnlijk hebben zij er ervaring mee Ik ben benieuwd hoe dat gaat aflopen .Of kan er iets anders aan de hand zijn ?
e de waele

Edewaele

Geplaatst door Edewaele , lid sinds 15 jaar geleden

4 Reacties

oldford PRO, 1 jaar geleden

Eerst maar eens (laten) vaststellen of het olie gebruik is of een olie lekkage of beide.

Hoeveel olie "gebruikt" de auto?

Edewaele, 1 jaar geleden

Ja dat weet ik niet zo precies hij zegt wel gekeken te hebben bij de motor maar hij kan nergens een lekkage zien Als hij zegt veel olie te gebruiken dan zou je toch zeker wel iets bij de motor moeten zien denk ik
Ik ga het eens volgen wat dit gaat zijn Ik laat nog wel iets horen Maar als je op internet kijkt en leest over dit type motor dan zou je wel bang worden ??
eric

bert klein PRO, 1 jaar geleden

Meestal op longlife onderhoud 30 d km en veel korte afstanden is funest ,.
Motor fluschen en op 15 d km onderhoud zetten, door interne motorvervuiling krijg je olieverbruik en vastzittende zuigerveren.
Gewoon 15 d km aanhouden motor inwendig schoon houden.

Edewaele, 1 jaar geleden

Dat kan misschien de oplossing zijn maar ik heb daar geen inspraak in Ik ga het eerst eens afwachten wat de dealer eraan gaat doen Hij heeft alleen maar advies aan mij gevraagd hoe ik daar over dacht IK ga het hier melden als ik iets hoor
eric

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.