Volkswagen Golf V: Olie in intercooler

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 tdi

Hallo,
Ik zit met het volgende probleem: Een VW Golf 1900tdi van 2006 die enorm rookt niet meer trekt, en bij het nakijken bleek dat het waterniveau gezakt was, er bijna geen olie meer in het carter zat, en bijna alle olie in de intercooler zit. Weet soms iemand wat hiervan de oorzaak kan zijn? Alvast bedankt.

BIGJOE

Geplaatst door BIGJOE (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

de Dokter (0), 11 jaar geleden

zitten alle turbo slangen nog wel vast?
Wanneer was de een na laatste keer dat je de niveau's hebt gecontroleerd?
Olie kan uit de carter ontluchting komen maar ook uit de turbo, dit laatste is zorgelijk.

BIGJOE (0), 11 jaar geleden

Alvast bedankt voor de reactie, zal nog eens alles controleren
Bedankt

kaleido 1 (1355) PRO, 11 jaar geleden

Turbo is zeker een verdachte , zou ook eerst alles goed schoon maken , dus intercooler verwijderen en schoon spoelen, voordat je hem weer start .

audia4 (0) PRO, 11 jaar geleden

als de turbo van 3k is kun je alvast gaan sparen, er is er bijna geen een die de 1,5 ton haalt. Vervangende delen in de niet originele markt komen dan ook van Garett (Honeywell) en zijn stukken beter dan degene die vw levert.

doorrijden resulteert in breuk van het inlaatturbinewiel, dan kun je gelijk afscheid nemen van de intercooler. recent nog een oktavia met zelfde motor als jouwes gehad met dit probleem.

Ofwel advies is sleutel maar open, controleer de turbo en de buis tussen turbo en intercooler op aluminiumslijpsel. Kijk tevens naar de speling op de turbine as.

Bij enige twijfel de motor zeker niet meer starten maar eerst een prof even laten kijken.

BIGJOE (0), 11 jaar geleden

Alles gedemonteerd van auto en inderdaad tot de vaststelling gekomen, aluminiumdeeltjes in buis van turbo, en schoepenwieltje van turbo heeft ook zijn geest gegeven, zit helemaal los, dus genoeg speling erop. Dus het zal turbo vervangen zijn en alles goed spoelen denk ik. In ieder geval beandkt voor juullie reacties.

audia4 (0) PRO, 11 jaar geleden

intercooler kan dus ook weg, ding krijg je niet schoon. Niet vervangen is risico dat er vroeg of laat alu de motor in verdwijnt en daar schade veroorzaakt.

succes er mee.

BIGJOE (0), 10 jaar geleden

Turbo was inderdaad volledigin moes gedraaid, wel een hele klus om die turbo eruit te krijgen, maar uiteindelijk is het toch gelukt, motor volledig gespoeld, en alle olie en filters vervangen, nu is alles in orde. Thanks voor de informatie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.