Volkswagen Caddy: Onregelmatig lopen.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9SDI

Ben sinds een paar weken in het bezit van een Caddy 1.9SDI. Na olie, oliefilter en luchtfilter te hebben vervangen (misschien toeval) begint hij bij een koude start na +/- 30 sec. onregelmatig te lopen. Bij het wegrijden en bij een constante snelheid ook gestotter. Namate hij op bedrijfstemp. komt verdwijnt ook het probleem en loopt hij verder goed, alhoewel hij soms wel eens hapert bij een constante snelheid in laag toerental. Er zit een nieuwe uitlaat + kat. onder en de brandstoffilter schijnt ook te zijn vernieuwd.

Iemand enig idee ???

Edo.S

Geplaatst door Edo.S (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ilker (0) PRO, 17 jaar geleden

controlleer even of er diesel lekt.dan zal er lucht bijkomen en dat kan je probleem zijn.

Edo.S (0), 17 jaar geleden

Ik heb de auto volledig nagekeken, maar nergens een diesellekkage, maar nou het volgende: is het mogelijk dat hij op een sleutelbos kan reageren? Ik heb vandaag de caddy gebruikt met alleen de contact sleutel en de hele dag heeft hij geen misslag gemaakt. Zit er standaard een startonderbreker op of id waar zoiets op kan reageren? of is dit onzin.

ilker (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo,
er zit een wegrijblokkerings chip in de sleutel,maar als het daar aan zou liggen zal hij helemaal niet starten.ik denk dat het niet daar aan ligt.wat wel vaak kapot gaat bij die autos is de temp.sensor en dat heeft ook heel vaak invloed op het slecht lopen bij de koudestart.misschien kan je het beter even laten uitlezen bij de garage.
veel succes, ilker

Edo.S (0), 17 jaar geleden

Probleem is ook na vandaag nog steeds weg.
Ik zal hem uit laten lezen en kijken wat voor storing(en) hij aangeeft.

ilker, in ieder geval hartelijk dank voor je reactie.

u-l-f-t (0), 17 jaar geleden

hallo het zou kunnen dat met het rijden met een zware sleutelbos de contacten van je contactblokje inbranden en dan krijg je raare storingen ik hoor het wel mvg Gerrit

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.